Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

spot_img

8η Μαρτίου παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

      Οι διεκδικήσεις των εργατριών της υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου 1857 για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς σηματοδότησε την αρχή του διαρκούς αγώνα των Γυναικών παγκοσμίως για ισότιμη συμμετοχή στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή.

      Ο αγώνας για την ισότητα των Γυναικών είναι από τις βασικότερες συνιστώσες του ευρύτερου αγώνα κατά των κοινωνικών διακρίσεων.

      Αναμφισβήτητα, σε ενάμιση αιώνα έχει σημειωθεί πρόοδος η οποία όμως δεν είναι ίδια σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς συναρτάται με τις κατά τόπους  πολιτικές κοινωνικές και θρησκευτικές συνθήκες.

      Η Γυναίκα δεν αρκεί να φέρει ποικίλους άτυπους τίτλους αναγνώρισης του ρόλου της αλλά πρέπει να κατοχυρώσει την πλήρη προστασία της μητρότητας, την αποτροπή της έμφυλης βίας, το δικαίωμα στην εργασία, στην κοινωνική συμμετοχή και την καταξίωσή της σε θέσεις  ευθύνης.

      Ο Δήμος Αργοστολίου, σεβόμενος και τιμώντας το ρόλο, τη δράση και τον καθημερινό αγώνα των γυναικών, προσπαθεί με τις υποστηρικτικές δομές, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, Παιδικούς Σταθμούς, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Δημοτικό Γηροκομείο, να παρέχει διευκολύνσεις και συμβουλές που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των  πολλαπλών αναγκών τους.

Ο Δήμαρχος

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται