Ο Θ. Μιχαλάτος για την ανάκληση άδειας της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Κούταβο

spot_img

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ        

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ              

Πλατεία Βαλλιάνου

28100, Αργοστόλι                                                                  

Αργοστόλι, 06-08-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια απαράδεκτων σχολίων για απόφαση της ΕΠΟΙΖΩ Δήμου Αργοστολίου να ανακαλέσει την άδεια που είχε χορηγήσει για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στον κοινόχρηστο χώρο του Κουτάβου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα κατωτέρω:

Σήμερα 06 Αυγούστου 2021 και προκειμένου να τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Στην συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Α/Περιφέρεια, Αστυνομική Διεύθυνση, Δήμοι, Δ/νση Δασών, κα.) αποφασίστηκε ο συντονισμός και η προετοιμασία του τοπικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την καλύτερη θωράκιση του νομού μας μέσω της λήψης μέτρων.

Ανάμεσα στα άλλα και σε εφαρμογή απόφασης της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού (ΦΕΚ 138/Α/2021) περί απαγορεύσεων, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών, δόθηκε η εντολή να ανακαλεστούν, μέχρι νεοτέρας,  όλες οι άδειες που έχουν δοθεί για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στους ανωτέρους χώρους.

Σε συνέχεια αυτής της εντολής, πραγματοποιήθηκε η ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟΙΖΩ που χορηγούσε άδεια για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κοινόχρηστο χώρο του Κουτάβου.

Αυτές τις δύσκολες μέρες, προτεραιότητα του Δήμου μας, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.  Όποιος πιστεύει ότι με «επαναστατικά συνθήματα και μανιφέστα», κερδίζει τις εντυπώσεις  πλανάται πλάνην οικτρά.

Στη ζωή υπάρχουν προτεραιότητες και αξίες. Πάνω από όλα τίθεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όλα τα άλλα, αυτές τις στιγμές, απλά περισσεύουν.  Ας ξεπεράσουμε το δύσκολο Σαββατοκύριακο που έρχεται και τη Δευτέρα μακάρι να είμαστε σε θέση να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας.

Ο Δήμαρχος

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται