Ο Δήμος Αργοστολίου απαντά για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών

spot_img

Αργοστόλι, 07-06-2021

Με αφορμή δημοσίευμα σε τοπικό site σχετικά με ενέργειες  του Δήμου Αργοστολίου που αφορούν στην ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε  μπροστά σε μια προσπάθεια παραπληροφόρησης των δημοτών και διαστρέβλωσης των γεγονότων.

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας παραθέτω, προσπερνώντας το ύφος του δημοσιεύματος, τα εξής δεδομένα:

Η πίστωση του προϋπολογισμού ύψους  482.000€ φυσικά και δεν «βρέθηκε» τώρα όπως εσφαλμένα πληροφόρησαν τον συντάκτη του ανακριβούς δημοσιεύματος, αλλά από τις  08-04-2021, όπως εισηγήθηκε η Οικονομική Υπηρεσία στην Οικονομική Επιτροπή. Σημειώνω ότι τα προαπαιτούμενα της ναυαγοσωστικής κάλυψης και κατά συνέπεια το ύψος της απαιτούμενης πίστωσης για φέτος, ανήλθε σε απαγορευτικά επίπεδα λαμβάνοντας  υπόψη και τα προσδοκώμενα έσοδα από την παραχώρηση αιγιαλών. Το ύψος της μελέτης για το έτος 2020 ανέρχονταν στις  146.500 € με αντίστοιχα έσοδα 110.000€ περίπου ενώ για το έτος 2021 τα αναμενόμενα έσοδα με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, θα ανέλθουν περίπου στις  160.000 € !

Αμέσως  μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από το αρμόδιο Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης, την αποδοχή και έγκρισή της, την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και της κατάρτισης των όρων αυτής, η Οικονομική Επιτροπή με την 117/2021 απόφασή της  στις 26-4-2021 εκκίνησε την χρονοβόρα διαδικασία καθώς, με βάση το ύψος του προϋπολογισμού, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τις διατάξεις περί Διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ.

Με την 156/2021 απόφασή της και για την εξασφάλιση άμεσης κάλυψης της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας τμημάτων της αρχικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης, η Οικονομική Επιτροπή μετά από εισήγηση του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης, ενέκρινε εφαρμόζοντας την παρέκκλιση σχετικού άρθρου, την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τις πολυσύχναστες παραλίες ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ & ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟΥ, ΑΒΥΘΟΥ, ΑΜΜΕΣ και ΑΪ- ΧΕΛΗ.

Προφανώς, λοιπόν, δεν μιλάμε για καμία αδράνεια και καθυστέρηση  στις  χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται από πλευράς Δημοτικής  αρχής και Υπηρεσιών. Η υπηρεσία ναυαγοσωστικής κάλυψης μετά και τη σχετική παράταση  που μας ενημέρωσαν ότι θα δοθεί από την Κεντρική Διοίκηση λόγω πανδημίας, θα παρασχεθεί  κανονικά για την προστασία των λουομένων και την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ατυχούς περιστατικού.

Τέλος η σύγκριση με άλλους νεοσύστατους Δήμους είναι ατυχής και πρέπει κατά την γνώμη μου να αποφεύγεται, καθώς τα μεγέθη και οι διαδικασίες που κάθε φορά απαιτούνται είναι διαφορετικές.

Ως εκ τούτου αντιλαμβάνεστε τον λόγο που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ο Α/Δήμαρχος

Σπύρος Σαμούρης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται