Αποκατάσταση Δημοτικής Οδού στην περιοχή Λαγκάδας Αργοστολίου (εικόνες)

spot_img

Αργοστόλι, 02-04-2021

Αποκατάσταση Δημοτικής Οδού στην περιοχή Λαγκάδας Αργοστολίου

Σήμερα, Παρασκευή 02 Απριλίου 2021, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου και της αναδόχου εταιρείας «Λάμπρος Σπυράτος», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή και Αποκατάσταση Δημοτικής Οδού στην περιοχή Λαγκάδας Αργοστολίου», ύψους 144.741,44 €.

Ο συγκεκριμένος οδικός Άξονας είχε υποστεί εκτεταμένες φθορές κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί μας στις 25 Σεπτεμβρίου του έτους 2015 οπότε και η περιοχή μας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η άσχημη κατάσταση της οδού επιδεινώθηκε το έτος 2016, κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2016. Τότε, ο οδικός άξονας κατέστη επικίνδυνος καθώς εμφάνισε διαμήκεις και εγκάρσιες ρωγμές, ρωγμές από ολίσθηση τάπητα, τοπικές καθιζήσεις και διογκώσεις καθώς και έντονες αυλακώσεις εκατέρωθεν των ορίων του οδοστρώματος.

Κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Μεσογειακού Κυκλώνα ΙΑΝΟΥ, που έπληξαν την περιοχή μας πριν από λίγους μήνες, τα χρόνια προβλήματα του οδικού άξονα επιδεινώθηκαν διαμορφώνοντας την σημερινή του εικόνα.

Με την υπογραφή της σύμβασης, αναμένεται η άμεση αποκατάσταση – εντός του μηνά Απριλίου – του σημαντικού αυτού οδικού άξονα που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε πλήθος βιοτεχνικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, στους οικισμούς των Διλινάτων, Δαυγάτων και Φαρακλάτων αλλά και την σύνδεση με το βόρειο τμήμα του νησιού μέσω του άξονα της Φάλαρης.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται