Δ. Αργοστολίου: Πλήρης απαγόρευση αυτοκινήτων & μηχανών εντός των πεζοδρόμων – Τροφοδοσία καταστημάτων 7-10 το πρωί

spot_img

Ένα σοβαρό θέμα έφερε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της Ισχυρής Κεφαλονιάς Νίκος Ανουσάκης. Πρόκειται ουσιαστικά για την συνεχιζόμενη παραβίαση των πεζόδρομων στο κέντρο του Αργοστολίου από αυτοκίνητα και μηχανές και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ανυποψίαστοι πεζοί και κυρίως τα παιδιά.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Σπύρος Σαμούρης είπε ότι η Αστυνομία είναι ενήμερη προφορικά από τον ίδιο, περιμένει την ψήφιση του προυπολογισμού για να φτιαχτούν οι σπασμένοι κώνοι καθώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για κάποιους παράδρομους.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Κεφαλονιά νησί για όλους” Αλέξανδρος Παντελειός έφερε το θέμα της ανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας όπως και ο επικεφαλής της “Επόμενης μέρας” Μάκης Φόρτες

Ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος είπε ότι καλώς ήρθε το θέμα από τον Νίκο Ανουσάκη και έθεσε το ζήτημα των ωρών τροφοδοσίας των καταστημάτων αλλά και του βάρους των οχημάτων που μπορούν να μπαίνουν στους πεζόδρομους. Σε ότι αφορά στην επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας είπε ότι είναι στον άμεσο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης πρότεινε ώρες τροφοδοσίας 7-9 το πρωί και μέγιστο βάρος οχημάτων μέχρι 1,5 τόνο.

Μετά από διαλογική συζήτηση ψηφίστηκε η πρόταση του Νίκου Ανουσάκη που είναι η εξής: Πλήρης απαγόρευση αυτοκινήτων και μηχανών εντός των πεζοδρόμων (ακόμη και ντελίβερυ), τροφοδοσία καταστημάτων 7-10 το πρωί αυστηρά και έγγραφο του Δήμου προς την Αστυνομία για καλύτερη αστυνόμευση στο κέντρο του Αργοστολίου.

Αυτή η απόφαση θα ισχύσει μέχρι να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ολοκληρωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την πόλη του Αργοστολίου μετά και σχετική διαβούλευση με φορείς και επαγγελματίες, κάτι που αναμένεται άμεσα.

Ο Παρατηρητής του δημοτικού συμβουλίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται