8η Μαρτίου: Δράσεις Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Αργοστολίου (Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας)

spot_img

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ  8η ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, είναι μία μέρα μνήμης και ευαισθητοποίησης όλων μας για την προάσπιση και την προστασία των γυναικών που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με πολλαπλές ιδιότητες και ετερόκλιτους ρόλους: μητέρες, κόρες, σύζυγοι, μαθήτριες και φοιτήτριες, εργαζόμενες και άνεργες, αγρότισσες, μονογονείς, πρόσφυγες, μετανάστριες, γυναίκες με αναπηρία με κοινό παρονομαστή όλων την συχνή καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και την άνιση αντιμετώπισή τους μέσα στην κοινωνία.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών  Δήμου Αργοστολίου με μια πορεία έως τώρα 6,5 χρόνων, συνεχίζει να είναι δίπλα στις γυναίκες θύματα βίας, στις γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, παρέχοντας απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του δωρεάν και τηρώντας το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα διοργανώνουν ένα σύνολο δράσεων αφιερωμένων στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Συγκεκριμένα:

  • Για το διάστημα από 01/03 έως 15/03 θα μεταδίδεται από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς το σποτ του Κέντρου μας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (8 Μαρτίου).
  • την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 20:00 θα γίνει δωρεάν προβολή της αμερικανικής βιογραφικής ταινίας «Αφανείς Ηρωίδες» στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αργοστολίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Με τη διαρκή επαγρύπνηση όλων μας ενάντια σε στερεοτυπικές πρακτικές διεκδικούμε την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης κατά των γυναικών. Διαμορφώνοντας μια σύγχρονη, ανοιχτή κοινωνία όπου η ισότητα των φύλων γίνεται πράξη.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Π.ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 46, 28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΤΗΛ.: 2671020022

FAX.: 2671020025

EMAIL: kesy@kefallonia.gov.gr

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00

Η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Κεφαλλονιά» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται