Βίντεο: Τα θέματα που ανέφερε ο Δήμαρχος Αργοστολίου στη Συνέντευξη Τύπου

spot_img

Χτες Πέμπτη 12/12/2019 στις 14:00 ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο του Δημάρχου στην πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι με τα περισσότερα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Εκεί ήταν και το Kefalonia Life.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, κ. Βαλλιανάτος.

Στην αρχή χαιρέτησε με χαμόγελο έναν προς έναν όλους τους παρευρισκομένους και ξεκίνησε με μια ομιλία, στην οποία έδινε την ευκαρία στα μέσα να “πετάγονται” με σχετικές ερωτήσεις ή παρατηρήσεις μέσα σε ένα πολύ ήρεμο κλίμα.

Στο τέλος, έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στα μέσα για να κάνουν τις ερωτήσεις τους και απάντησε σε όλες.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΒΙΝΤΕΟ

Τα θέματα λοιπόν, που απασχόλησαν τη συνέντευξη ήταν:

 • Η λειτουργία του νέου Δήμου Αργοστολίου. Δήλωσε ότι “η διάσπαση του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς ήταν βεβιασμένη και πρόχειρη. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σπασίματος. Για ένα μήνα δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου!” και σύγκρινε τη διάσπαση με έναν γάμο: “Ένας γάμος είναι πιο εύκολος από ένα διαζύγιο.”
 • Το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Αργοστόλι και η παράνομη στάθμευση. Συγκεκριμένα παραδέχτηκε το γεγονός ότι το Αργοστόλι έχει σοβαρό πρόβλημα και ότι για αυτό έχει κατατεθεί το έργο για την έξυπνη στάθμευση, η οποία όπως αναφέρει θα εγκριθεί πολύ σύντομα. Επίσης, γνωρίζει ότι υπάρχει δυσκολία των πολιτών, αλλά και των γονιών με τα καρότσια και των ατόμων με αναπηρία, κατά τη μετακίνησή τους εντός της πόλης. Είναι σχεδόν αδύνατον για τον απλό πολίτη, πόσο μάλλον για ένα άτομο που αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα Μάλιστα δήλωσε ότι “θα καλέσω τους επιχειρηματίες του Αργοστολιού να περπαρτήσουμε μαζί το δρόμο της παραλιακής από τα ΚΤΕΛ μέχρι το κέντρο για να δούμε μαζί τη δυσκολία μετακίνησης.”
 • Η οδός Ριζοσπαστών και η συνέχιση της πλακόστρωσής της. Δήλωσε την πρόθεσή του να τη συνεχίσει μόνο αν λυθεί το κυκλοφοριακό χάος και μόνο αν δεν δυσκολεύει την κίνηση των αυτοκινήτων.
 • Η καθαριότητα του Δήμου. Εδώ ανέφερε ότι από την πρώτη ημέρα έχουν γίνουν σοβαρές ενέργειες για την καθαριότητα και ότι ετοιμάζεται ΄Κανονισμός Καθαριότητας, έτσι ώστε να μπορεί ο Δήμος να μπορεί να λαμβάνει άμεσα μέτρα, αλλά και να επιβάλλει κυρώσεις στους παραβάτες.
 • Η λιτότητα στον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου από την ΚΕΔΗΚΕ. Εδώ τόνισε ότι η ΚΕΔΗΚΕ δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για την οποιαδήποτε αγορά χριστουγεννιάτικων στολιδιών και ότι προσπάθησαν οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου να επιδιορθώσουν τα παλιότερα, τα οποία και τοποθέτησαν τελικά. Η δυνατότητα αγοράς δεν ήταν δυνατή, καθώς όπως μας είπε η ΚΕΔΗΚΕ δεν έχει ούτε ένα ευρώ και για αυτό το λόγο και το Θέατρο “Κέφαλος” λειτουργεί χωρίς πετρέλαιο.
 • Η πιθανή έλευση προσφύγων στην Κεφαλονιά. Αρνήθηκε ότι θα έρθει ο οποιοσδήποτε αριθμός προσφύγων και τόνισε ότι οι φήμες που διαδίδονται για τη φιλοξενία τους στο Ληξούρι είναι ψέματα, μιας και ο χώρος που αναφέρεται δεν έχει ούτε νερό ούτε ρεύμα και ότι είναι όλα εντός του διαλυμμένα. Όμως, δήλωσε ότι ίσως σε 6 μήνες και αν συνεχιστούν οι ροές στα νησιά του Αιγαίου ίσως αναγκαστεί και η Κεφαλονιά να φιλοξενήσει ένα μικρό αριθμό.
 • Η ΔΕΥΑΚ. Ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις με το Δήμαρχο της Σάμης, κ. Μονιά, να συμφωνήσουν για την υπερχρεωμένη ΔΕΥΑΚ, στην οποία τόνισε ότι δεν θέλει να συμμετέχει ο Δήμος Ληξουρίου, ο οποίος έχει πάρει και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Η Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αργοστολίου. Το “Μέγαρο Αργοστολίου” θα γίνει Πινακοθήκη, όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί, και έχει ετοιμάσι τη μελέτη της.
 • Η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη. Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να τη βοηθήσει ο Δήμος για να μην κλείσει.
 • Τα σχολεία του Αργοστολίου. Μίλησε για το 2ο Γυμνάσιο, στο οποίο δεν θέλουν να πάνε ούτε οι μαθητές ούτε οι καθηγητές. “Πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του κτηρίου που το στεγάζει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζητήσουμε να στεγαστεί σε άλλο κτήριο με τα υπάρχουσα χρήματα που έχουν δοθεί.”
 • Το Λιμενικό Ταμείο και οι κριτικές, που έχει δεχτεί. “Γίνονται έλεγχοι από το 2012 με ορκωτούς λογιστές και την επιθεώρηση εργασίας. Δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία για το 2012-2019. Δεν υπογράφει ο Δήμαρχος ή ο αιρετός Αντιδήμαρχος για ένα ένταλμα πληρωμής, αλλά η διαδικασία γίνεται υπηρεσιακά. Δεν μπορώ να επέμβω νωρίτερα για τις πληρωμές. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι όταν έρθει ο απολογισμός προς ψήφιση να μην τον εγκρίνω για ένα έργο.”

Μετά το τέλος της συνέντευξης κέρασε όλους τους παρευρισκομένους με ένα μπουφέ γλυκών και αλμυρών γεύσεων.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img