Ανοιχτός διάλογος για το πρόγραμμα του Δ. Αργοστολίου

spot_img

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Έχει περάσει αρκετός καιρός από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Αργοστολίου και πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε ανοιχτά και δημόσια τις προτάσεις για την καινούργια εποχή στον Δήμο , τα προβλήματα ,τις επιλογές , τις λύσεις , τις προτάσεις και τις αποφάσεις υλοποίησης . Φυσικά τον τελευταίο αποφασιστικό λόγο θα έχει το ΔΣ.
Την προεκλογική περίοδο ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για το πρόγραμμα του Δήμου , από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις . Πολλές από τις προτάσεις ήταν σωστές και μάλιστα αρκετές από αυτές , με μικρές διαφοροποιήσεις , συνέπιπταν μεταξύ τους !
Σήμερα έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται παρατάξεις από όλο το φάσμα και μάλιστα , μέλη του είναι τεχνικοί επιστήμονες , νομικοί , έμπειροι σύμβουλοι και μάλιστα 3 ! πρώην Δήμαρχοι στον Δήμο μας ( Φόρτες , Τσιλιμιδός και Παρίσης ).
Ο σημερινός Δήμαρχος , που κι αυτός έχει εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , έχει δηλώσει , και έχει δόσει δείγματα διάθεσης συνεννόησης και συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις , ανοιχτός σε προτάσεις , που είναι για το καλό του Δήμου και των Δημοτών του .
Για όλους τους παραπάνω λόγους , αλλά και για να βρούμε τρόπους συζήτησης μεταξύ όλων των δημοτών , μέσα και έξω από το ΔΣ. , προτείνω να αρχίσει ένας ανοιχτός –δημόσιος διάλογος πάνω σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τον Δήμο , έτσι ώστε το ΔΣ. να τις αξιοποιήσει, και να τις επεξεργαστεί με τους ειδικούς , για να υλοποιηθούν ! Ο χρόνος δεν μας περιμένει και τα προβλήματα απαιτούν λύσεις σε σωστή κατεύθυνση , και όσο είναι δυνατόν Κοινά αποδεκτές , γρήγορα .
Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτός ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ , με προτάσεις ουσιαστικές και υλοποιήσιμες , με συμμετοχικές διαδικασίες , και είναι στο χέρι του Δήμαρχου…να ακούσει και να μεθοδεύσει επεξεργασία και αξιοποίηση τους .
Ξεκινώ λοιπόν ( θα ακολουθήσουν κι άλλα ) με ένα πρόβλημα συμβολικής σημασίας , που έχει γίνει τεράστιο και εμβληματικό θέμα στον δημόσιο διάλογο . Έχει για μένα, εύκολη , φτηνή σε κόστος και στρατηγική λύση για τον πολιτισμό , τον τουρισμό και την ψυχαγωγία των δημοτών .

Μιλώ για τον ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟ και τις εγκαταστάσεις του στις Βινάριες Αργοστολίου . Για την επένδυση, την ιστορία του και την κατάντια του δεν θα γράψω , γιατί θα επαναλάβω προηγούμενα άρθρα μου και φωτογραφίες , αλλά και θα επαναλάβω θέσεις και απόψεις πολλών άλλων , που έχουν ασχοληθεί με το θέμα .
Προχωρώ λοιπόν στην πρότασή μου , ανοιχτός πάντα σε συζήτηση , διευκρινίσεις και τροποποιήσεις .
Στον χώρο υπαρχουν τρία κτήρια (Μεγάλο , μεσαίο και μικρό ) και φυσικά το φυσικό φαινόμενο της ‘Καταβόθρας’.
Προτεινω λοιπόν:
Το μεγάλο κτήριο να διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο πολυχώρο- αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πλήρως εξοπλισμένη , που θα μπορεί να φιλοξενεί συνέδρια , εκδηλώσεις , ομιλίες , προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων , μικρές συναυλίες και παραστάσεις . Η μελέτη διαμόρφωσης και ο εξοπλισμός του είναι απλός και με μικρό σχετικά κόστος.
Έτσι θα αποσυμφορηθεί το Δημοτικό Θέατρο και θα αξιοποιηθεί για τον σκοπό που φτιάχτηκε!!
Το μεσαίο κτήριο να διαμορφωθεί σε μιά όμορφη εκθεσιακή αίθουσα Τέχνης και προϊόντων, όπου θα βρούν στέγη οι εικαστικοί καλλιτέχνες , φωτογράφοι , κά..
Το μικρό κτήριο να γίνει αναψυκτήριο , που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει το φυσικό φαινόμενο της καταβόθρας , με τον ξύλινο νερόμυλο , θα απασχολεί άτομα με ειδικές ικανότητες και το καλοκαίρι θα αξιοποιεί την θαυμάσια αυλή με την μεγάλη πέργολα , με τραπεζάκια , διοργανώνοντας και πολιτιστικές εκδηλώσεις , για να έχει έσοδα για την κάλυψη των εξόδων του.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον ΘΑΛΑΣΣΟΥΛΟ .

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img