Σύλλογος Ριφόρτσο: Ιστορικός περίπατος στα παλιά Βαλσαμάτα Κεφαλονιάς στις 22/03 – Σε έναν τόπο που «πάγωσε» στον χρόνο μετά τους σεισμούς του 1953

Πολιτιστικός, Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο»

ΘΕΜΑ: Ιστορικός περίπατος στα παλιά Βαλσαμάτα

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη γνωριμία με την τοπική μας ιστορία, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 διοργανώνεται ένας ξεχωριστός ιστορικός περίπατος στα παλιά Βαλσαμάτα, προσφέροντας μια μοναδική περιήγηση σε έναν τόπο που «πάγωσε» στον χρόνο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953.

Τη δράση συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Ομαλών, ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός &  Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο»,  ο Χορευτικός Όμιλος Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα ερείπια του παλιού χωριού, να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του και να ταξιδέψουν νοερά σε μια άλλη εποχή της Κεφαλονιάς.

Ώρα συνάντησης: 11:00 π.μ.
Τόπος συνάντησης: Ιερός Ναός Αρχαγγέλων, παλιά Βαλσαμάτα

Εκ μέρους του

Πολιτιστικού, Λαογραφικού & Ιστορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο»

Το Kefalonia Life φιλοξενεί νέα, άρθρα και εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και απόψεις πολιτών, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους, χωρίς αυτή να συμπίπτει κατ' ανάγκη με την άποψη του Kefalonia Life.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img