ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στεκόμαστε στο πλευρό των εποχικών πυροσβεστών Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλληνίας και Ιθάκης εκφράζει τη στήριξή της στους συναδέλφους εποχικούς πυροσβέστες και στα δίκαια αιτήματά τους για την αξιοποίηση της εμπειρίας και της προσφοράς τους σε 12μηνη βάση.
Ως ένστολοι που υπηρετούμε καθημερινά στο πεδίο της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας δεν περιορίζονται στους μήνες της αντιπυρικής περιόδου.
Η ίδια η ανάγκη για εκατοντάδες επιπλέον ώρες υπερωριακής, νυχτερινής εργασίας και εργασίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καταδεικνύει την πραγματική επιχειρησιακή ανάγκη για έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό.
Οι εποχικοί πυροσβέστες δεν είναι ένα «πρόσθετο» προσωπικό που χρειάζεται μόνο για λίγους μήνες. Είναι άνθρωποι με εμπειρία, εκπαίδευση και γνώση του πεδίου, οι οποίοι έχουν αποδείξει έμπρακτα την αξία τους σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.
Ιδιαίτερα στα νησιά μας, όπου η προστασία από φυσικές καταστροφές και η επιχειρησιακή ετοιμότητα αποτελούν διαρκή ανάγκη, η αξιοποίηση αυτού του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αποτελεί ζήτημα που αφορά συνολικά την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια των πολιτών.
Η Πολιτική Προστασία δεν μπορεί να είναι εποχική. Η ανάγκη για έμπειρο προσωπικό δεν σταματά με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, γιατί η αποτελεσματικότητά της έγκειται κυρίως στην προετοιμασία της.
Η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των ένστολων φορέων δεν είναι απλώς μια τυπική υποχρέωση. Είναι στάση ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας και, πάνω απ’ όλα, απέναντι στην κοινωνία που υπηρετούμε.
Στηρίζουμε τους εποχικούς πυροσβέστες Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Στηρίζουμε τις οικογένειές τους.
Στηρίζουμε την αξιοποίηση της εμπειρίας τους.
Στηρίζουμε μια δίκαιη και μόνιμη λύση.







