Τα Μουσάτα Κεφαλονιάς, ένα από τα πολλά μας χωριά, ομορφαίνει στο χρόνο, επειδή «οι παλιοί» συντηρούν (εικόνες)

spot_img

Τα χωριά μας, είναι οι  γειτονιές της καρδιάς  μας. Πάλλονται όπως αυτή, σταθερά και γνώριμα. Στο καλημέρισμα της ανατολής, στο αγνάντεμα του δειλινού, στους πιπεράτους σχολιασμούς  στις πλατείες και τα καφενεία,  στις  ψευτο «φάουσες» για τα μικρά, στην από κοινού έγνοια  και συνεργασία για τα μεγαλύτερα, στο ζεστό αντάμωμα των καλοκαιριών κι στην μελαγχολική μοναξιά των χειμώνων μας.

Τα χωριά μας είναι η ψυχή της πατρίδας μας.  Εκεί που ανασαίνει ελεύθερα η  παράδοση. Εκεί που παραμένουν ακόμη ζωντανά, ανεπιτήδευτα,  τα στοιχεία που συνέθεσαν βήμα, βήμα επί σειρά ετών αυτό που είμαστε, σαν άνθρωποι και σαν λαός. Οι κάτοικοί τους,  είναι ωραίοι άνθρωποι όλοι τους. Πεισματάρηδες και υπερήφανοι, ξεροκέφαλοι και επίμονοι, με ισχυρό τον χαρακτήρα του τόπου τους, μερεύουν ευχάριστα όταν οι νεότεροι εισάγουν «καινοτομίες», στην πεπατημένη της κοινωνίας τους.  Αυτές τις καινοτομίες που χαρακτηρίζονται από τον σεβασμό στον τόπο και τα ήθη του, από γλυκάδα, αυθορμητισμό αλλά και την αύρα της αλλαγής στην σκέψη και στις πράξεις.  Πράξεις  συνεργασίας, ομαδικότητας, εθελοντισμού,  με ζήλο, μεράκι  και αγάπη. Έργα νέων, που ευωδιάζουν φρεσκάδα.  Νέοι που καθαρίζουν  το χωριό, το ομορφαίνουν, που νιώθουν ομάδα. Νέοι που άσχετα με τις όποιες διαφορές ή διχογνωμίες συνεργάζονται κι εργάζονται άκοπα, εθελοντικά για ένα σκοπό κοινής ωφελείας.

Τα «Μουσάτα» ένα από τα πολλά μας χωριά, ομορφαίνει στο χρόνο. Ομορφαίνει  ήρεμα, σταθερά, με διάρκεια. Ομορφαίνει επειδή «οι παλιοί» συντηρούν και θυμίζουν. Ομορφαίνει επειδή κι  οι νέοι ακούν, μαθαίνουν κι εξελίσσονται, Ομορφαίνει κρατώντας αυτά που ενώνουν, αυτά που προσθέτουν, αυτά που δημιούργησαν  τις διάσπαρτες μικρές, φιλόξενες «γειτονιές» για εμάς και τους επισκέπτες μας.

Οι τόποι μας,  είναι εντέλει  οι άνθρωποί τους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Συγχαρητήρια παιδιά !

Σαμόλη Ευαγγελία

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img