Σε κλίμα οδύνης η οικογένεια, σύντροφοι & φίλοι αποχαιρέτησαν τον Παρασκευά Βαλλιάνο

spot_img

Σε κλίμα οδύνης η οικογένεια, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Παρασκευά Βαλλιάνο που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 4 Μάη σε ηλικία 70 χρονών.

Στη πολιτική του κηδεία στις 8 Μάη, τιμητική φρουρά δίπλα στο σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία φέρετρο και το σφυροδρέπανο με τα κόκκινα γαρύφαλλα στάθηκαν σύντροφοι που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν μαζί μάχες, ενώ τον επικήδειο εκ μέρους της ΤΕ εκφώνησε ο Διονύσης Τζανάτος μέλος της ΕΟΕ, αναφέροντας: 

Η ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ αποχαιρετά σήμερα με βαθιά θλίψη, τον αγαπημένο μας σύντροφο Παρασκευά.

Ο σύντροφος Παρασκευάς εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ σε νεαρή ηλικία και έμεινε πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Αυτό αποδεικνύει και η τελευταία του επιθυμία να φύγει με το σφυροδρέπανο και το Ριζοσπάστη στα χέρια του. Το Ριζοσπάστη που διακινούσε κάθε Κυριακή, σε όλη του τη ζωή στα χωριά του Ελειού.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Υπήρξε πρωτοπόρος συνδικαλιστής τα χρόνια που εργαζόταν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, υπήρξε άνθρωπος που ήταν κοντά στους κτηνοτρόφους της περιοχής, αφού κι αυτός άνθρωπος του μόχθου ήταν.

Στα δύσκολα χρόνια για το Κόμμα μας, έδωσε με αυταπάρνηση τη μάχη με τον οπορτουνισμό, πάλεψε για τη διατήρηση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του. Υπήρξε εκείνα τα δύσκολα χρόνια αλλά και μετά, Γραμματέας της ΚΟΒ της περιοχής, παλεύοντας με αυταπάρνηση και αυτοθυσία για να φτάνει η φωνή του ΚΚΕ παντού.

Δεν το ‘βαλε κάτω ούτε όταν έχασε τον αγαπημένο του σύντροφο και φίλο τον Νίκο τον Παγουλάτο που μαζί όργωναν την περιοχή. Του έδωσε την υπόσχεση να συνεχίσει και για τους δυό τους και αυτό έκανε.

Συνέχισε να παλεύει ακόμα και μετά τον άδικο και απρόσμενο θάνατο του γιού του. Στάθηκε στα πόδια του, με αξιοπρέπεια παρόλο τον πόνο και την οδύνη του.

Αυτή τη δύναμη που αντλούσε από τον αγώνα, το χαμόγελό του, την καλοσύνη του μας τα αφήνει κληρονομιά. Και σε βεβαιώνουμε καλέ μας σύντροφε, πως τίποτα από όσα πρόσφερες δεν θα πάει χαμένο. Είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να σου υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε στα χνάρια σου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό κομμουνισμό.

Αγαπημένε μας σύντροφε, φεύγεις σήμερα, σκεπασμένος με την κόκκινη σημαία και αυτή την τιμή την κέρδισες με το σπαθί σου. Και νιώθουμε όλοι περήφανοι που βρεθήκαμε μαζί σου σε αυτόν τον δρόμο, στις γραμμές του ΚΚΕ.

Στην αγαπημένη σου Ανδράννα, στον Αποστόλη σου, στη λατρεμένη σου εγγονή και σε όλους τους οικείους σου απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Καλό σου ταξίδι

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img