Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς για την Πρωτομαγιά 2024 & οι διεκδικήσεις του για Κεφαλονιά, εργασία, υγεία & οικονομία

spot_img

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

Ενώνονται και πάλι στην φετινή εργατική πρωτομαγιά οι ρότες μας με τις ρότες των εργατών του Σικάγου το 1886, με τους εργάτες της Θεσσαλονίκης του Μάη του 1936, με τους 200 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης και τους 6 συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τους Ναζί την πρωτομαγιά του 1944, στην Καισαριανή και έξω από τις φυλακές Αργοστολίου, αντίστοιχα.

Η Πρωτομαγιά είναι αγώνας και μνήμη, ημέρα τιμής για την τάξη των εργατών για την προσφορά της στην κοινωνική πρόοδο στην πάλη για μια νέα κοινωνία λαών χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι Εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Έτσι και εμείς ο σύλλογος ναυτικών της Κεφαλονιάς χαιρετίζουμε την φετινή εργατική πρωτομαγιά και υποκλινόμαστε στους αγώνες της εργατικής και ναυτεργατικής τάξης .

Ζητάμε και απαιτούμε το Νοσοκομείο να λειτουργήσει κανονικά, αφού αποκατασταθεί η πλήρης επάνδρωσή του από Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εκτός από το ότι είναι ντροπή να λειτουργεί με ελλιπές προσωπικό σε γιατρούς και νοσηλευτές, είναι και επικίνδυνο για την πορεία των ασθενών.

Θέλουμε και απαιτούμε την αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε όλο το νησί. Είναι απαράδεκτο να διαφημίζουμε την Κεφαλονιά σαν τουριστικό προορισμό και οι επισκέπτες τουρίστες να ταξιδεύουν σ’ αυτούς του δρόμους που υπάρχουν.

Να λυθεί άμεσα το κυκλοφοριακό και οι θέσεις parking μέσα στο Αργοστόλι. Σαν Σύλλογος έχουμε πολλές φορές «ενοχλήσει» τις τοπικές αρχές και τον βουλευτή του νησιού, με λύσεις για τα ανωτέρω. Πάντα μας λένε ότι έχουμε δίκιο, αλλά δεν κάνουν κάτι.

Ενώνοντας την φωνή μας με όλα τα ναυτεργατικά σωματεία ζητάμε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν από την πολιτεία τα τελευταία χρόνια που είναι ενάντια στα κεκτημένα, με τόσους αγώνες, δικαιώματά μας.

Ζητάμε από την «φιλελεύθερη» κυβέρνηση της πολιτείας την Άμεση απόδοση όλων των αναδρομικών στους συνταξιούχους χωρίς φορολογικά χαράτσια, από την ημέρα που άρχισαν οι περικοπές. Αύξηση όλων των συντάξεων με κατώτατο όριο όσο πρέπει για την ευπρεπή διαβίωση των εργαζομένων. Επαναφορά και απόδοση της πληρωμένης 13ης και 14ης σύνταξης. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και την άμεση απόδοση των νομοθετημένων 0,5% του προϋπολογισμού στα ασφαλιστικά ταμεία. Την διακοπή των ανατιμήσεων και την άμεση μείωση των τιμών στα βασικά προϊόντα ευρείας και λαϊκής κατανάλωσης. Την κατάργηση κάθε αντιλαϊκής και αντι-ασφαλιστικής νομοθεσίας. Την διακοπή της ανυπόφορης φορολόγησης (ΕΝΦΙΑ) και του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας .

Διεκδικούμε για τους εν ενεργεία συνάδελφους ναυτεργάτες την κατάργηση των αντεργατικών νόμων ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αύξηση στους μισθούς. Διεκδικούμε και απαιτούμε την πλήρωση των οργανικών θέσεων εργασίας με τους διαθέσιμους προς εργασία Έλληνες ναυτικούς.

Να θεσπιστούν θέσεις εργασίες που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, πού με την κατάργηση ορισμένων ειδικοτήτων οι υπάρχουσες έχουν υπερφορτιστεί με εργασία και ευθύνες. Να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, που αν θεσπισθούν τα παραπάνω, ίσως να μην έχουμε ανέργους. Απαιτούμε την Κοινωνική ασφάλιση για όλους τους εργαζομένους και συνταξιούχους. Απαιτούμε την υποχρεωτική αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, που με την ανοχή της πολιτείας συνεχώς υποβαθμίζεται προς όφελος των ιδιωτικών σχολών.

Καταγγέλλουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σκοτώνουν τους λαούς (πρόσφατοι είναι αυτός ο καταστρεπτικός της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και η γενοκτονία των Παλαιστινίων που υφίσταται από το Ισραήλ) και ζητάμε τον άμεσο τερματισμό τους.

Το να ανταποκρίνεται η εκάστοτε κυβέρνηση στα αιτήματα των πολιτών και να τηρεί τις πρεκλογικές υποσχέσεις της, μήπως είναι προς το συμφέρον αμφοτέρων; Και να μην αποδεικνύεται ότι όλα είναι όχι υποσχέσεις, ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΦΟΥΜΑΡΑ!!!

ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img