Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής επισκέφθηκε την Λιμενάρχη Κεφαλληνίας Ανθούλα Καβάκου

spot_img

            Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ Σωτήρης Κουρής , επισκέφθηκε την Λιμενάρχη Κεφαλληνίας κ Ανθούλα Καβάκου και συζήτησε μαζί της δυο σοβαρά θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος , αφού προηγουμένως είχε στείλει σχετική επιστολή με το εξής περιεχόμενο :

« Παρακαλώ θερμά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας κατά την διάρκεια της άφιξης των Ε/Γ πλοίων στον λιμένα του πόρου τα λιμενικά όργανα να παρακρατούν τα βαρέα οχήματα και τις νταλίκες επί δεκάλεπτων έως ότου αδειάσει το εκάστοτε πλοίο , ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στον οδικό άξονα Πόρος – Αργοστόλι . Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η προτεραιότητα στα ελαφρά οχήματα έναντι των βαρέων οχημάτων τα οποία όταν προηγούνται δημιουργούν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο .

Επίσης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας παρακαλώ θερμά να αστυνομεύετε την κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά και την δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού στο λιμένα Αργοστολιού κατά την άφιξη των Κρουαζιερόπλοιων .

Η παράνομη άγρα πελατών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ανταγωνισμού εις βάρος των νόμιμων επωφελούμενων επαγγελματιών και σαφώς δημιουργεί μία αλγεινό δυσάρεστη , εικόνα στους ξένους επισκέπτες οι οποίοι επισκέπτονται το νησί μας .

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστίας του Λιμενικού Σώματος μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι θα βοηθήσετε και την δική μας προσπάθεια για να επιβληθεί η τάξη και η ασφάλεια στους χώρους δικαιοδοσία σας .

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνεργασία μας θα ευοδωθεί για το συμφέρον των πολιτών των νησιών μας .»

Η Λιμενάρχης Κεφαλονιάς διαβεβαίωσε τον κ Αντιπεριφερειάρχη ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών σε συνεργασία βεβαίως με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς .

Τόνισε στον Αντιπεριφερειάρχη την υποστελέχωση του ΛΣ και ζήτησε την βοήθεια του .

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε την κ Λιμενάρχη ότι πρόθεση της Νέας Περιφερειακής Αρχής είναι η άμεση και αποτελεσματική Συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους φορείς ώστε οι πολίτες να είναι ασφαλείς και να εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία για την ασφάλεια τους .

´Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος και η διαδικασία διάθεσης του ταχύπλοου σκάφους της ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ στην Λιμενική Αρχή ούτως ώστε να γίνει χρήσιμο στην διαχείριση επιχειρήσεων του Λιμεναρχείου αλλά και της Περιφέρειας .

Ο ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img