Μήνυμα του Βουλευτή Κεφαλονιάς – Ιθάκης Παναγή Καππάτου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

spot_img

Σήμερα συγκλίνουν δύο σημαντικά γεγονότα που ενώνουν την ελληνική μας ιστορία με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Στις 25 Μαρτίου του 1821 ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, η οποία διαμόρφωσε τη μοίρα μας και σηματοδοτεί τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ταυτόχρονα, εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μια ημέρα αφιερωμένη στην πίστη και την πνευματική μας ανανέωση. Με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αρχίζει η εκπλήρωση του προαιώνιου σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου. Με την σύλληψη εξανθρωπίζεται ο Θεός για να σωθεί ο άνθρωπος.

Εορτάζουμε, λοιπόν, σήμερα την αναγέννηση του ανθρώπου από την αμαρτία και την απελευθέρωση του έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Τιμούμε τους ήρωες που έπεσαν για την ελευθερία μας και αναγνωρίζουμε τη σημασία της πίστης και της ενότητας στην πορεία μας ως έθνος.

Η επανάσταση του 1821 μας υπενθυμίζει τη δύναμη της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενώ ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου μας εμπνέει να διατηρούμε τις αξίες της αγάπης, της ελπίδας και της συμφιλίωσης.

Σε αυτήν την επέτειο, ας αναδείξουμε το πνεύμα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης που οδήγησε τους πρόγονούς μας στη νίκη κατά της καταπίεσης και της αδικίας.

Ας ενωθούμε ως έθνος, προσηλωμένοι στην προώθηση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης.

Ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες μας, προσφέροντας ελπίδα και ευημερία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ευημερία!

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η ελευθερία!

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img