Οι διοργανωτές για την επιτυχία του 1oυ Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Κεφαλονιάς στον Θαλασσόμυλο (εικόνες)

spot_img

Με τεράστια επιτυχία έλαβε χώρα το 1o Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Κεφαλονιάς στον Θαλασσόμυλο!  

Μια πραγματική γιορτή της γαστρονομίας και του κρασιού, το 1o Kefalonian TRATARISMA του Δήμου Αργοστολίου έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου και έφερε κοντά τους παραγωγούς και οινοποιούς με τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που παράγουν τον γαστρονομικό πλούτο της Κεφαλονιάς. Παράλληλα, οι καταξιωμένοι chef που ήταν καλεσμένοι στο φεστιβάλ,μαγείρεψαν με τα προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών και οινοποιών πιάτα Κεφαλονίτικα ή με βάση την παράδοση της Κεφαλονιάς. Το κοινό είχε φυσικά την ευκαιρία να τα γευτεί!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με επιτυχία & πλήθος κόσμου το 1o Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Κεφαλονιάς (βίντεο – εικόνες) – 15/06/2024

Το πρόγραμμα του Live Cooking Stage ήταν πλούσιο και όχι μόνο συμπεριέλαβε τους καταξιωμένους καλεσμένους μάγειρες, αλλά και Κεφαλονίτες από το νησί μας, ενώ έκλεισε και με παρασκευή κοκτέιλ! Το Live Cooking Stage άνοιξε ο Δημήτρης Παπαζυμούρης με τον Γεράσιμο Στεφανάτο, φτιάχνοντας κεφτέδες με σάλτσα λαγωτό, ακολούθησε ο Κωστής Κωστάκης με την Ιωάννα Χαλικιά με την Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, ο Κυριάκος Μελάς με τον Γιώργο Αντωνέλλο φτιάχνοντας μπακαλιαρομακαρονάδα με Ρομπόλα και έκλεισε με τον Χριστόφορο Στεφανάτο ο οποίος έφτιαξε κοκτέιλ με ροζέ μαυροδάφνη.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, έλαβε χώρα και η δημοσιογραφική αποστολή που φιλοξένησε ο Δήμος Αργοστολίου. Οι chef μαζί με δημοσιογράφους έκαναν επισκέψεις σε μονάδες παραγωγών, οινοποιεία και αξιοθέατα του νησιού. Έχοντας ζήσει τις εμπειρίες που προσφέρει το νησί μας, προβάλλουν τα γαστρονομικά και μοναδικά του χαρακτηριστικά με εξωστρέφεια.   

Το Kefalonian TRATARISMA έχει ως στόχο να προβάλει ποιοτικά και στοχευμένα την γαστρονομική και οινική κουλτούρα και ιστορία του νησιού, μέσα από την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στο νησί, την αξιοποίηση τους, και την παρουσίαση πιάτων που σέβονται τα προϊόντα και την παράδοση του νησιού. 

Διοργάνωση: Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με την Γαστρονομική Κοινότητα Κεφαλονιάς. 

Επιμέλεια φεστιβάλ: Antheia Kotsi Communications 

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Τυροκόμων Κεφαλονιάς και του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς.

Παραγωγοί και οινοποιεία που συμμετείχαν στο φεστιβάλ: 

Βοσκοπούλα από το 1910

Έρτσος Γεώργιος, «Γέννημα Γης»

Gentilini Winery

Katsouris – My Honey

Κτήμα Καλόν Όρος 

Kτήμα Χαριτάτου

Liocharis Ελαιουργική Κεφαλονιάς 

Μιχαλάτος – Μέλι Κεφαλονιάς 

Ορεάλιος Γη

Petrakopoulos Wines

Sarris Wines

Sclavos Wines 

Solomos bio ελαιόλαδο 

Τυροκομείο Γαλιατσάτος

Τυροκομείο Ρατσιάτος

Τυροκομείο Κουλούμπης  

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές του Kefalonia Tratarisma:

Private Chef Kefalonia 

Ρασσιάς ιχθυοπωλείο

Έρτσος Γεώργιος, «Γέννημα Γης» 

Κάβα Αντωνάτος

Ορεάλιος Γη

Γκιουλμπαχαρ 

Mythos Estiasis

Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εθελοντές

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img