Κέντρο “Απόπλους”: Υλοποίησε σειρά παρεμβάσεων για εκπαιδευτικούς, γονείς & μαθητές στην Κεφαλονιά (εικόνες)

spot_img

Δελτίο Τύπου 1/5/2024

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Απόπλους», κατά το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2024 σχεδίασε και υλοποίησε σειρά παρεμβάσεων που αφορούσαν εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα των νησιών μας. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν:

  • Δύο Διήμερα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς στο Ληξούρι και στον Πόρο με θέμα: «Προώθηση της Σχέσης Γονέων – Εκπαιδευτικών – Πρόληψη και προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας στη μαθητική κοινότητα». Τα εργαστήρια παρακολούθησαν συνολικά 33 εκπαιδευτικοί.
  • Ένα Τριήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Αργοστόλι με θέμα: «Επαγγελματική εξουθένωση και ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών στο σχολικό πλαίσιο» που παρακολούθησαν 15 εκπαιδευτικοί.
  • Εκπαίδευση τριών ομάδων γονέων σε Ληξούρι και Κεραμειές σε θέματα επικοινωνίας στην οικογένεια, με συμμετοχή συνολικά 41 γονέων.
  • Τρείς ομιλίες σε γονείς σε Λειβαθώ, Ληξούρι και Σκάλα με θέμα : “Σχέσεις Γονέων – Παιδιών: Η Σπουδαιότητα της οριοθέτησης των παιδιών”, στις οποίες συμμετείχαν 100 γονείς.
  • Τρείς ομιλίες σε γονείς σε Βλαχάτα, Ληξούρι και Κεραμειές με θέμα την εξάρτηση των παιδιών από το ίντερνετ και το ηλεκτρονικό παιχνίδι με συμμετοχή 80 γονέων.
  • Ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση 22 μαθητών του ΕΕΓΥΛ Αργοστολίου στο χώρο του σχολείου για τη χρήση του διαδικτύου και το ηλεκτρονικό παιχνίδι.
  • Ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση συνολικά 300 μαθητών για τις εξαρτήσεις στο Γυμνάσιο Πάστρας, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο Γυμνάσιο Σάμης, στο ΕΠΑΛ και στο Γυμνάσιο Ληξουρίου και στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων.
  • Ένα Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Ευαλωτότητα και Ψυχική Ανθεκτικότητα των Μαθητών στο Σχολικό Πλαίσιο» διάρκειας 4 συναντήσεων στα 2 τμήματα της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κεραμειών με ωφελούμενους συνολικά 38 μαθητές.
  • Τρία Βιωματικά Εργαστήρια διάρκειας 8 συναντήσεων πάνω στην πρόληψη συμπεριφορών υψηλού κινδύνου (πρόγραμμα “Youth Power”) σε μαθητές της 5ης τάξης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Ιθάκης και στο  3ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου. Συνολικά ωφελήθηκαν 61 μαθητές.
  • Μια βραχεία παρέμβαση σε μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Αργοστολίου με θέμα τη διαχείριση του άγχους των μαθητών, με συμμετοχή 54 μαθητών.

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις ο «Απόπλους» διαχειρίστηκε στο συγκεκριμένο διάστημα συνολικά 25 αιτήματα βοήθειας και βραχείας συμβουλευτικής που αφορούσαν εξαρτήσεις από ουσίες, αλκοόλ, ίντερνετ και στοιχηματισμό, καθώς και θέματα ψυχοκοινωνικής μέριμνας στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα με υγεία, δεσμευόμενοι πως θα συνεχίσουμε το έργο μας στην τοπική κοινωνία και την σχολική κοινότητα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Κέντρο Πρόληψης “Απόπλους”

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img