Επίσκεψη εργασίας της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ στην Κεφαλονιά

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 / 05 /2024

Στο πλαίσιο της προγραμματικής συνεργασίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Δήμο Ληξουρίου και τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και συγκεκριμένα των έργων ΟΧΕ 1.1.1.1 «Ενίσχυση ερευνητικών υποδομών και πρόληψη σεισμικών καταστροφών», ΟΧΕ 1.1.1.2 «Ανάπτυξη δικτύων γνώσης αντιμετώπισης κινδύνων σεισμικών καταστροφών» και ΟΧΕ 3.2.1.2 «Δράσεις ενημέρωσης του προσωπικού των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και των πολιτών»,πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ στο διάστημα 14-20/4/2024 στην Κεφαλονιά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν ειδικές εκπαιδεύσεις σχετικά με το φαινόμενο του σεισμού και στους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεών του στους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίωντου Αργοστολίου, Κεραμιών, Σάμης, Ιθάκης και Ληξουρίου, καθώς και στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου και το ΕΕΕΚ Φαρακλάτων. Επίσης πραγματοποιήθηκε έλεγχος καλής λειτουργείας του σεισμολογικού δικτύου του ΔήμουΛηξουρίου.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Τέλος, έγιναν συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς διοίκησης της Αντιπεριφέρειας Ιονίων Νήσων και στο Δημαρχείο Ληξουρίου, όπου η επιστημονική υπεύθυνη των έργων καθηγήτρια σεισμολογίας του ΕΚΠΑ κ. Βασιλική Κουσκουνά έκανε εκτενή ενημέρωση για τη πορεία και την καλύτερη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των έργων και τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισής τους.

Με δεδομένη την συνεχή μικροσεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στο νησί από τις αρχές Μαρτίου 2024, η κ. Κουσκουνά ενημέρωσε για την δυναμική διεργασία που συμβαίνει στο θαλάσσιο χώρο της δυτικής Κεφαλονιάς και ανέδειξε τη σημαντική συνεισφορά του σύγχρονου σεισμολογικού δικτύου που εγκαταστάθηκε στην Παλική στο πλαίσιο των παραπάνω έργωνστην αντισεισμική θωράκιση της νήσου.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img