Παραλία Αγίας Σοφίας στην Έρισο Κεφαλονιάς: Ένας παράδεισος που λίγοι γνωρίζουν (βίντεο)

spot_img

Ο κόλπος της Αγίας Σοφίας είναι η παραλία του χωριού Κομιτάτα της Ερίσου. Προσεισμικά υπήρχε εδώ ξεχωριστός οικισμός, ο οποίος όμως ερημώθηκε μετά το καταστροφικό για την Κεφαλονιά χτύπημα του Εγκέλαδου το 1953. Πάνω στην παραλία βλέπουμε σήμερα κάποια σπίτια του παλιού χωριού να στέκουν ακόμη…

Η Αγία Σοφία είναι βοτσαλωτή παραλία, με μεγάλα άσπρα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Ελιές και άλλα δέντρα φτάνουν ως τη θάλασσα και προσφέρουν τη σκιά τους απλόχερα στους κολυμβητές. Η Αγία Σοφία δεν συγκαταλέγεται στις κοσμικές παραλίες της Κεφαλονιάς. Είναι από εκείνες που αναζητά ο επισκέπτης όταν ψάχνει ηρεμία και γαλήνη, όταν θέλει να απολαύσει τη θάλασσα και τη δροσιά της, αλλά και μερικές ώρες κάτω από τον ζεστό ήλιο.

Το αυτοκίνητο φτάνει ως κάτω στην Αγία Σοφία, που απέχει οκτώ χιλιόμετρα από τα Κομιτάτα. Θα βρείτε το δρόμο εύκολα, ακολουθώντας κατεύθυνση προς Δενδρινάτα – Ξηροπόταμο – Νεοχώρι – Κομιτάτα, από την Αγία Ευφημία. Μέσα στο χωριό υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στον κατηφορικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που περνάει μέσα από την πυκνή καταπράσινη φύση της Κεφαλονιάς.
Δίπλα από την Αγία Σοφία βρίσκεται η παραλία Χοργοτά ή Γοργοτά, όπου γυρίστηκαν μερικές από τις πιο όμορφες σκηνές της ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι», το 2000.

ΒΙΝΤΕΟ Jerry Gasparinatos

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται