Νέα εποχή για την Υγεία: Τι σημαίνει το νέο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) για την Κεφαλονιά

spot_img

Νέα εποχή για την Υγεία – Τι σημαίνει το νέο ΤΕΠ για τον τόπο μας

Παρουσία της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και της εκπροσώπου του Ιδρύματος Βεργωτή κ. Καλυψούς Νομικού, εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Αργοστολίου.

Η δωρεά 1,5 εκ. ευρώ του Κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή είναι ιστορική για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Προσφέρει μια υπερσύγχρονη υποδομή που αποδίδεται στο δημόσιο, τους πολίτες και το ΕΣΥ.

  • Το νέο ΤΕΠ αποτελεί την πιο πολυσύχναστη υποδομή Υγείας, την πρώτη εικόνα για πολίτες και επισκέπτες που πηγαίνουν στο νοσοκομείο.
  • Είναι μια τομή για τις κτιριακές υποδομές στο χώρο της Υγείας. Προσφέρει κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας για γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στην υγεία.
  • Χάρη στη δωρεά, το νοσοκομείο μας μπορεί να αξιοποιήσει τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανακαίνιση όλου του κτιρίου και να μην τους κατευθύνει κατά προτεραιότητα στα ΤΕΠ, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.
  • Με νομοθετική ρύθμιση καταφέραμε να προστεθεί και το ΦΠΑ της δωρεάς (240.000 ευρώ) για να αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό.
  • Το νέο ΤΕΠ αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας Δημοσίου και ιδιωτικής / μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας, προς όφελος του ΕΣΥ.

Χρέος μας είναι οι κτιριακές υποδομές να έχουν το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργούν. Από τον Ιούλιο του 2019 το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αυξηθεί 40%. Αυτή την προσπάθεια αξίζει να συνεχίσουμε για να έχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες υγείας στον τόπο μας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:

Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Έκτακτων Περιστατικών του Γεν. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς παρουσία της Αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα (βίντεο – εικόνες)

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img