Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιοσύνη στην Νησιωτικότητα μέσα από ένα πακέτο συγκεκριμένων μέτρων

spot_img

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιοσύνη στην Νησιωτικότητα

Στήριξη της Νησιωτικότητας  μέσα από ένα πακέτο συγκεκριμένων  μέτρων προκειμένου τα νησιά μας  να γίνουν ελκυστικοί τόποι για να ζούμε και να εργαζόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

 • Εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση και επανασχεδιασμό υποδομών και δικτύων (οδικών, τηλεπικοινωνιακών, ακτοπλοϊκών, ενεργειακών).
 • Μόνιμες και με επαρκή συχνότητα ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας, οι οποίες θα  αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απομόνωσης τους, και θα τα φέρνουν πιο κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ενίσχυση της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη.
 • Τόνωση της διασύνδεσης μεταξύ των νησιών, με μια σοβαρή προσπάθεια συντονισμού των μέσων μετάβασης στα νησιά (ανταπόκριση με ΚΤΕΛ, δρομολόγια αεροπλάνων, κ.τ.λ.), ώστε να μην καθυστερούν οι ενδιάμεσες συνδέσεις.
 • Εξορθολογισμός και επέκταση των αεροπορικών συνδέσεων με προστασία των ιστορικών δικαιωμάτων προσγείωσης – απογείωσης (slots) για την Κεφαλονιά και επανασχεδιασμό των ωρών άφιξης και αναχώρησης.
 • Γραμμή διασύνδεσης Ιονίων Νήσων.

Σε κεντρικό επίπεδο

 • Μεταφορικό Ισοδύναμο: στις μεταφορές και στην ενέργεια. Ολοκλήρωση και συστηματική πληρωμή των δικαιούχων κατοίκων και επιχειρηματιών. Η στήριξη του Μ.Ι συμβάλλει στη μείωση του κόστους για την μεταφορά από και προς τα νησιά μας, αλλά και κάθε επιμέρους πτυχής της Νησιωτικότητας. Του μέτρου που  αγκάλιασαν οι νησιώτες, οι φορείς, οι επαγγελματίες, τα επιμελητήρια , όλη η κοινωνία δηλαδή, που καταφέραμε να το δρομολογήσουμε μέσα στα μνημόνια και δυστυχώς απαξίωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
 • Φορολογικό ισοδύναμο: συντελεστές ΦΠΑ, φορολογία  εισοδήματος στα πολύ μικρά νησιά.
 • Υγειονομικό Ισοδύναμο: που ήδη περιλαμβάνεται στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα.  Με διαφορετική οργάνωση υπηρεσιών. Κίνητρα για το υγειονομικό προσωπικό, άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες μονάδες Υγείας.
 • Αναπτυξιακό Ισοδύναμο: Νησιωτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με αναφορά σε όλους τους τομείς της Οικονομίας και συγκεκριμένη αναπτυξιακή στόχευση.
 • Μεταφορές: Με σύγχρονα και ασφαλή μέσα , συχνά δρομολόγια, συνδυαστικές μεταφορές, που να καλύπτουν τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών για 12 μήνες το χρόνο.  Βελτίωση των υποδομών. 
 • Επανασύσταση του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο καταργήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, που θα μπορεί να διευθετεί στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της Νησιωτικότητας ως κοινό παρονομαστή όλων των επιμέρους δράσεων μας.

Αργοστόλι 28 Απριλίου 2023

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img