Μνήμη Μουζακάτων: Η σφαγή ηρώων Κεφαλλήνων – Είχαν κάνει το χωριό ορμητήριο για Αντίσταση και Λευτεριά

spot_img

Μνήμη   Μουζακάτων

23 – 4 -2023

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Ληξουρίου διοργάνωσε   έκθεση με τίτλο « Μαύρα Πληγωμένα Χρόνια » στις 22- 10- 2022  έως 5-11- 2022 που αφορούσε  την περίοδο της Κατοχής ‘ 40 –‘ 44. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το  Σάββατο 22-10- 2022 στο χώρο της Πετριτσείου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου «Ο Δαμοδός».

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Μέσα από εικόνες, σχέδια και χαρακτικά, παρουσιάστηκαν  οι δυσκολίες και ο αγώνας του λαού μας για αντίσταση και λευτεριά. Επίσης, εκτέθηκαν  έγγραφα- ντοκουμέντα μέσα από τα δελτία τύπου της Ιταλικής και Γερμανικής κατοχής στο νησί μας,  όπου σκιαγραφείται η φασιστική προπαγάνδα  προς εξυπηρέτηση του κατακτητή, καθώς και φωτογραφικό υλικό των πολυβολείων της Παλικής (Ιταλικών και Γερμανικών). Επίσης, υπήρχαν  εκθέματα των Ιταλών, προσφορά του μουσείου της Μεραρχίας Aqui του Αργοστολίου.

Λόγω της εξ  ολοκλήρου καταστροφής,  που με θάνατο και φωτιά, εξαφάνισαν οι φασίστες Γερμανοί, τα Μουζακάτα, στέλνω από τα ντοκουμέντα της έκθεσης,  ως ελάχιστη μνήμη, το Γερμανικό Δελτίο που κυκλοφόρησαν  τότε στο νησί οι κατακτητές, για να τρομοκρατήσουν τον λαό και να «δικαιολογήσουν» τη σφαγή των ηρώων Κεφαλλήνων και όχι μόνο, που είχαν κάνει το χωριό ορμητήριο για  Αντίσταση και Λευτεριά.  

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img