Μήνυμα της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης για την Εργατική Πρωτομαγιά

spot_img

Μήνυμα της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους απασχολούμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις δυνάμεις της Εργασίας σε δεινή θέση. Τόσο ως προς τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής, όσο και αναφορικά με τις προοπτικές της απασχόλησης, την καριέρα και την οικονομική ανέλιξη.

Το 2022, παρά την οικονομική μεγέθυνση, οι μισθωτοί έχασαν 7,4% από τις πραγματικές τους αμοιβές λόγω ακραίας ακρίβειας και υπερφορολόγησης. Τα είδη πρώτης ανάγκης αυξήθηκαν έως και πάνω από 50%, ενώ 1 στις 2 προσφερόμενες θέσεις εργασίας είναι για μερική και διαλείπουσα εργασία.

Η Ν.Δ. επέβαλε τις ατομικές συμβάσεις και την μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε part time, επέτρεψε την 10ωρη εργασία χωρίς υπερωρίες επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στα οικονομικά του μισθωτού και ανατροπές στον οικογενειακό προγραμματισμό. 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Την ίδια ώρα ο κ.Μητσοτάκης, ανερυθρίαστα, διατυμπανίζει αύξηση στον εισαγωγικό μισθό στο… τέλος της τετραετίας, το μακρινό 2027, ενώ φορολογεί τον κατώτατο μισθό των 665 ευρώ. 

Σήμερα, οι εργαζόμενοι έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους. Έχουν μετατραπεί σε οικονομικά περιθωριοποιημένα στρώματα, σε πολλές περιπτώσεις ζουν με επιδόματα, πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, ενώ τα ενοίκια και η έλλειψη κατοικίας εντείνουν την ανασφάλεια.

Οι Νέοι μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε αναζήτηση εργασίας, παρά την οικονομική μεγέθυνση η οικονομία μας δεν δημιουργεί καλές θέσεις εργασίας με προοπτική, οι αμοιβές συμπιέζονται χάριν της παραγωγικότητας αντί να γίνουν επενδύσεις και να βελτιωθούν οι συνθήκες παροχής εργασίας.

Με αφετηρία, τις εκλογές της 21ης Μαΐου καλούνται οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν την ΑΛΛΑΓΗ και στις εργασιακές τους σχέσεις.

N.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Αργοστόλι, 1.5.2023

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img