Η περιήγηση στην Ι.Μ. Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς & στα γειτονικά ερειπωμένα μοναστήρια (εικόνες)

spot_img

Μια εξαιρετική περιήγηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου στην Ι.Μ. Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς και στα γειτονικά ερειπωμένα μοναστήρια.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία των μοναστηριών, που ανέλυσε ο διευθυντής του Εκκλησιαστικού και Βυζαντινού μουσείου Ι.Μ. Αγ. Ανδρέα κ. Κώστας Στάβερης.

Η περιοχή παλαιότερα είχε μεγάλη θρησκευτική σπουδαιότητα, ήταν γεμάτη με εκκλησίες που σήμερα είναι ερειπωμένες, γύρω από το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα είχαν χτιστεί άλλα μικρότερα μοναστήρια που λέγονταν καθίσματα . Προ του σεισμού του 1953 λέγεται ότι υπήρχαν στην περιοχή κατακόμβες σε τρία διαφορετικά επίπεδα . Επισκεφθήκαμε τον Άγιο Νικόλαο, την Αγία Παρασκευή και την Αγία Αικατερίνη, ακούσαμε για το μοναστήρι των Ταξιαρχών και της Παναγίας που πήρε την ονομασία της επειδή η εικόνα της βρέθηκε σε μια κουφάλα δέντρου Μηλαπιδιάς.

Ο Άγιος Ανδρέας Μηλαπιδιάς αναφέρεται ως Μονή στο Πρακτικό της Λατινικής Επισκοπής Κεφαλονιάς το 1264, η ίδρυση του μοναστηριού χάνεται στην Βυζαντινή περίοδο. Στον Άγιο Ανδρέα Μηλαπιδιάς φθάνει το 1639 η πριγκίπισσα Ρωξάνη Τζιγαρά από την Μολδοβλαχία, γίνεται μοναχή λαμβάνοντας το όνομα σε Ρωμυλία, δωρίζει στην Μονή την μεγάλη περιουσία της και το ιερό λείψανο του πέλματος του Αποστόλου Ανδρέα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η περιήγηση ήταν συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού, Ιστορικού, Λαογραφικού συλλόγου «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης και του Πολιτιστικού συλλόγου «Κάστρο Αγ. Γεωργίου» κοινότητας Κάστρου, Μαζαρακάτων, Τραυλιάτων, Περατάτων.

Διονύσης Φωκάς

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img