Εξισωτική Αποζημίωση 2023 για τους παραγωγούς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Εξισωτική Αποζημίωση 2023 για τους παραγωγούς Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Οι άμεσες ενισχύσεις στο πλαίσιο των Ταμείων Αγροτικής Ανάπτυξης συμβάλλουν στη διατήρηση της γεωργίας και των αγροτικών μέσων διαβίωσης σε περιοχές της με φυσικούς ή άλλους ειδικούς περιορισμούς.

Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη οι περιοχές αυτές είναι εκείνες στις οποίες η αγροκτηνοτροφική εκμετάλλευση είναι πιο δύσκολη λόγω δυσμενών συνθηκών, όπως το υψόμετρο, η κλίση, η ξηρότητα, η χαμηλή θερμοκρασία, η δυσμενής υφή και το πετρώδες έδαφος.

Οι δικαιούχοι συμπατριώτες αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να λάβουν εισοδηματική στήριξη από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, επιπλέον της μέσης ετήσιας επιδότησης ανά εκτάριο, για να αντισταθμίσουν τα μειονεκτήματα που επιφέρουν οι υφιστάμενοι περιορισμοί. Πρόκειται για τη λεγόμενη Εξισωτική Αποζημίωση.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 4883/3.8.2023) με θέμα «Υλοποίηση της Παρέμβασης Π3-71 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027» η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων της εν λόγω στήριξης, συνολικού προϋπολογισμού 255.076.923€, είναι έως Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Τονίζεται ότι με το ποσό των 122,20€ ανά εκτάριο ενισχύονται οι εκμεταλλεύσεις σε ορεινές περιοχές ενώ με 89,90€ ανά εκτάριο αυτές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών καθώς και περιοχές με μειονεκτήματα στο πλαίσιο της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το 2023.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img