ΕΛΜΕ-ΚΙ: Από την πρώτη μέρα των  μαθημάτων στον αγώνα για δωρεάν παιδεία & μόρφωση για όλα τα παιδιά

spot_img

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Από την πρώτη μέρα των  μαθημάτων στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία και μόρφωση για όλα τα παιδιά!

Το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ – ΚΙ  εύχεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες,  σε κάθε εκπαιδευτικό και γονιό μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

Αγαπητοί μαθητές.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Έρχεστε φέτος στο σχολείο με το μυαλό σας γεμάτο από εικόνες των καταστροφών που άφησαν πίσω τους οι μεγάλες πυρκαγιές και οι πρόσφατες πλημύρες. Δεν πρέπει να σας κυριαρχήσει ο φόβος ότι ο άνθρωπος είναι τάχα «αδύναμος» απέναντι στις «θεομηνίες». Αντίθετα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στη δύναμη του ανθρώπου να ορίζει τη ζωή του, να παρεμβαίνει στη φύση με ωφέλιμο τρόπο να παίρνει, έγκαιρα, μέτρα προστασίας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Γιατί η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι τέτοια που επιτρέπει στον άνθρωπο πολλά αρκεί να βγει από τη μέση το ατομικό κέρδος, που μέχρι τώρα κυριαρχεί στις πολιτικές των κυβερνήσεων και να μπει το συλλογικό.

Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες μέρες με πάνω από 9.000 σχολεία που έχουν χτιστεί την περίοδο 1960 – 1985 και δεν έχει γίνει ποτέ προσεισμικός έλεγχος. Ακόμη και στην Κεφαλονιά δεν έχουν προχωρήσει πέρα από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο που έγινε στους σεισμούς του 2014. Σχολεία που είναι επικίνδυνα για τα παιδιά μας, αφού η συντήρηση και οι επισκευές τους θεωρούνται κόστος για το κράτος και τις κυβερνήσεις.

Με χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους. Με τον εφιάλτη των ενοικίων των 500 και 600 ευρώ και μισθούς πείνας για σπίτια-τρύπες.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας εξαφανίζει κενά επειδή δε φτάνει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να καλύψει μισθοδοσία 9 μηνών. Σε αυτά τα πλαίσια έγινε και στο Νομό μας, περικοπή 7 τμημάτων. Η Ειδική Αγωγή και η Παράλληλη στήριξη θεωρούνται πολυτέλεια, γι’ αυτό περικόπτονται θέσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύονται τμήματα.

Πίσω από την γελοιότητα με το «καλάθι του μαθητή» κρύβεται η κυνική ομολογία της κυβέρνησης ότι δεν θα πάρει κανένα άλλο μέτρο για να στηρίξει τις λαϊκές οικογένειες που φέτος θα βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών της. Τα σχολεία στενάζουν από την υποχρηματοδότηση και κινδυνεύουν πολλά παιδιά να ξεπαγιάσουν τον χειμώνα, αν δεν παρθούν μέτρα για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα.

Οι μεγάλες κουβέντες περί «αναβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου», «βελτίωσης των σχολείων», «ψηφιακού μετασχηματισμού» δεν μπορούν πια να καλύψουν  την πραγματική κατάσταση που επικρατεί μέσα στα σχολεία. Αυτό που επιδιώκουν είναι να κάνουν το σχολείο «οικονομικά ανεξάρτητο» από την κρατική μέριμνα – αλλά πλήρως εξαρτημένο από την τσέπη των γονιών – και τη μόρφωση αποσπασματική, διασπώντας τον ενιαίο χαρακτήρα της, κατηγοριοποιώντας σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας πρέπει και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα! Θέλουμε ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας. Με σύγχρονες υποδομές, με όλο το απαραίτητο προσωπικό που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!

Δε μένουμε θεατές! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Στον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα βρίσκεται η ελπίδα!

Απαιτούμε:

  • Να καλυφθούν άμεσα τα 20.000 κενά εκπαιδευτικών. Να προσληφθούν όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων συνολικά στην Ειδική Αγωγή, συμπεριλαμβανομένης της Παράλληλης Στήριξης.
  • 15 μαθητές ανά τάξη. Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα.
  • Μόνιμοι διορισμοί όλων των εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους.
  • Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών.
  • Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.
  • Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων. Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα σχολικά είδη. Επιβολή πλαφόν στις τιμές.
  • Άμεση έναρξη των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
  • Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών από την πρώτη μέρα των μαθημάτων.
  • Σύγχρονα επαρκή και ασφαλή σχολεία (5 νέα σχολεία στο νομό μας)
  • Δουλειά και ζωή με δικαιώματα για τους εκπαιδευτικούς.
  • Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων.
  • Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.  Όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών και των εφήμερων δεξιοτήτων.
  • Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή σε όσα και όσους μαυρίζουν τη ζωή μας!

Αργοστόλι 10/9/2023

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img