Χρόνια προβλήματα της Πυλάρου Κεφαλονιάς: Υποσχέσεις… υποσχέσεις… υποσχέσεις…

spot_img

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΑΡΟΥ

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ… ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ… ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Με την μαζική παρουσία των κατοίκων από την Αγία Ευφημία, αλλά και από άλλες περιοχές του Δήμου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμης, το οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων, την Κυκλοφοριακή Μελέτη του Δήμου, τα προβλήματα και τις ενστάσεις που έχουν οι κάτοικοι της Αγίας Ευφημίας, με κυριότερο την μη ύπαρξη Περιφερειακού- περιμετρικού δρόμου, ο οποίος θα παρακάμπτει την Αγία Ευφημία.

Ήταν μια συνεδρίαση που έγινε ως αποτέλεσμα της μη πραγματοποίησης του Δ.Σ. την προηγούμενη εβδομάδα λόγω έλλειψης απαρτίας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων είμαστε παρόντες και στα δυο Δημοτικά Συμβούλια, γιατί τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους σε μεγάλο βαθμό άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αλλά και γιατί θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να είμαστε παρόντες στις αγωνίες του λαού, να ενημερώνουμε, να αποκαλύπτουμε, να αναδεικνύουμε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και να διεκδικούμε μαζί του.

Και οι δυο συνεδριάσεις ήταν αποκαλυπτικές, τόσο από τις τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής, όσο και από την τοποθέτηση του εκπροσώπου της νεοεκλεγμένης Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ-Τρεπεκλή). Και από τις δυο συνεδριάσεις απουσίαζαν εκπρόσωποι από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΡΑΤΣΑ), αλλά και από την προηγούμενη της ΑΝΑΣΑ-ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει τέσσερις εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους από την Κεφαλονιά, δυο εξ αυτών από την περιοχή του Δήμου Σάμης.

Η συνεδρίαση θύμιζε μια εικόνα από το χθες, σαν να μην έχει περάσει μια μέρα. Νόμιζες ότι ήσουν στο 2019, το 2014, το 2010 και ακόμα πιο πίσω στο 2006, το 2002… Ίδια τα βασικά πολιτικά πρόσωπα, ίδια και απαράμιλλη, η πολιτική, των διαπιστώσεων, των μεγάλων υποσχέσεων, της κοροϊδίας, της απαξίωσης και της προσπάθειας ευνουχισμού της αγωνιστικής φλόγας του λαού. Ίδια η προσπάθεια για την ενσωμάτωση του, την απογοήτευση του, για να δεχθεί τον ρεαλισμό της μιζέριας, της κάλυψης των ελάχιστων αναγκών, επιδιώκοντας αν δεν καταφέρουν να τους στηρίζουν, τουλάχιστον να τους έχουν κλεισμένους στα σπίτια τους. Με περίσσια μάλιστα αλαζονεία επικαλούνταν το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, ως λευκή επιταγή για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή μαζί με την Δημοτική Αρχή απευθύνθηκαν προς τους κατοίκους και την Λαϊκή Συσπείρωση λέγοντας, ότι εκείνοι είναι έξω από κόμματα και πολιτικές σκοπιμότητες, ότι εκείνοι ξέρουν να κυβερνούν, ότι ο λαός δεν έχει προτάσεις, είπαν θρασείς αυτούς που διεκδικούν και αποκαλύπτουν, προσπάθησαν να χλευάσουν και να διακόψουν ομιλητές. Επιχείρησαν να ειρωνευτούν την Λαϊκή Συσπείρωση με το γνωστό επιχείρημα ότι η συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον αγώνα των κατοίκων, δεν αντιστοιχεί σε ψήφους.

Αποδείχτηκαν “βασιλικότεροι” του βουλευτή, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τους στηρίζουν. Και βέβαια ο εκπρόσωπος της νέας Περιφερειακής Αρχής δεν ήξερε τίποτα για την μη επίλυση μέχρι τώρα των προβλημάτων παρά την συμμετοχή του έως πριν ένα χρόνο στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή.

Στα προεκλογικά τους προγράμματα, στους νόμους τους, στους κανονισμούς τους, περίσσεψαν τα λόγια για προτεραιότητα στον πολίτη, στην γνώμη του, στην δημοκρατική συμμετοχή του, την διαβούλευση, τον απολογισμό, την λαϊκή συνέλευση.

Έχουν πολιτικό θράσος, η σημερινή, η προηγούμενη και η πριν από αυτή κυβερνήσεις, Περιφερειακές & Δημοτικές Αρχές του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για να μιλούν ειδικά για την Πύλαρο και την Αγία Ευφημία όταν δεν:

 • Έχει γίνει ο Περιφερειακός- περιμετρικός δρόμος στην Αγία Ευφημία.
 • Έχει γίνει ο Αντιπλημμυρικός Αγωγός της Αγίας Ευφημίας και τα άλλα απαραίτητα συνοδά Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια, το κράτος και τον Δήμο.
 • Έχει γίνει η υλοποίηση των έργων από τις εταιρείες των Ανεμογεννητριών.
 • Έχει γίνει η κατασκευή του δρόμου Καραβόμυλος-Αγία Ευφημία.
 • Έχουν υλοποιηθεί τα Αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στο Μύρτο.

Όταν υπάρχει:

 • Η απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου Διβαράτα-Φισκάρδο.
 • Η απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου Διβαράτα-Αγκώνα.
 • Η απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου της Φάλαρης, με την έλλειψη διαγραμμίσεων, σηματοδοσίας, αντιπλημμυρικών έργων και βραχοπροστασίας.
 • Η επικίνδυνη κατάσταση του δρόμου στο “Απελλάτο”.
 • Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης.
 • Απόφαση για την ανακατασκευή του λιμανιού της Αγίας Ευφημίας, που θα φέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους και θα διώξει τους κατοίκους, καταστρέφοντας τον παραδοσιακό οικισμό.

Όταν δεν υπάρχει:

 • Δημόσιο Σφαγείο.
 • Έλεγχος Αντισεισμικός όλων των Δημόσιων υποδομών της περιοχής (Σχολεία, Αγροτικά Ιατρεία, Δημοτικά κτίρια κ.λ.π.).
 • Επικαιροποιημένο Πολεοδομικό & Ρυμοτομικό Σχέδιο.
 • Βιολογικός Καθαρισμός.

Για όλα αυτά το πολιτικό προσωπικό, αλλάζοντας προσωπεία, θέσεις, παρατάξεις αλλά όχι τις πολιτικές προτεραιότητες και επιλογές, έδωσε υποσχέσεις, υποσχέσεις και πάλι υποσχέσεις…

Καλούμε τον λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και την διεκδίκησή όλων των δίκαιων αιτημάτων του, γιατί μόνο έτσι μπορούν αποκρουστούν αντιλαϊκές επιλογές και να κατακτηθούν μικρές και μεγαλύτερες νίκες.

14.12.2023

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img