1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος: Το γάλα είναι η ζωή μας

spot_img

                                   Ε.Α.Σ.: Το γάλα είναι η ζωή μας

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης συμμετέχει, στην παγκόσμια καμπάνια World Milk Day που υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (1η Ιουνίου), θέλοντας έτσι να αναδείξει τη σημαντική συμβολή των Κτηνοτρόφων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, προβάλλοντας την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κάθε μικρό και μεγάλο τοπικό Παραγωγό καθημερινά, οι οποίοι ανεξάρτητα των συνθηκών είναι πάντα εκεί, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

     Η σημερινή ημέρα προβάλει την τεράστια αξία που έχει το γάλα στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού σ όλο τον κόσμο. Από το μυθολογικό κέρας της Αμάλθειας μέχρι και τις μέρες μας το γάλα – ένα πραγματικό δώρο της φύσης – είναι συνυφασμένο της παραδόσεως του  Κεφαλλονίτη και Ιθακήσιου, με την αναγκαία και σωστή διατροφή όλων και ιδιαίτερα των παιδιών.

     Είναι ευκαιρία να εκτιμήσουμε αυτά που θεωρούμε δεδομένα στην καθημερινότητά μας. Μιλάμε για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στα Νησιά μας, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο, το γάλα, η πρώτη γευστική μας ανάμνηση, είναι ένα από τα βασικά συστατικά πολλών συνταγών που απολαμβάνουμε και χρησιμοποιούμε. Τόσο σε ορεκτικά όπως το τζατζίκι και η τυροκαυτερή, πίτες, όπως η τυρόπιτα και η κολοκυθόπιτα αλλά και γλυκά, όπως τα μπισκότα, το  γαλακτομπούρεκο, το ρυζόγαλο, η γαλατόπιτα, το βούτυρο, το παγωτό, κλπ. Όλα τους αποτελούν βασικά συστατικά της διατροφής του ανθρώπου. Πρόκειται για προϊόντα που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, σε μια συνθήκη, η οποία δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς τους Κτηνοτρόφους μας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

                 Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img