Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας»

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, είναι μία μέρα μνήμης και ευαισθητοποίησης όλων μας για την προάσπιση και την προστασία των γυναικών, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με πολλαπλές ιδιότητες και ετερόκλιτους ρόλους: μητέρες, κόρες, σύζυγοι, μαθήτριες και φοιτήτριες, εργαζόμενες και άνεργες, αγρότισσες, μονογονείς , πρόσφυγες, μετανάστριες, γυναίκες με αναπηρία, με κοινό παρονομαστή όλων την συχνή καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και την άνιση αντιμετώπισή τους μέσα στην κοινωνία.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς, το οποίο εντάσσεται στον Δήμο Αργοστολίου & στο Δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής &  Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) με μια πορεία έως τώρα 8,5 χρόνων, συνεχίζει να είναι δίπλα στις γυναίκες θύματα βίας, στις γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, παρέχοντας απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του δωρεάν και τηρώντας το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα για την συγκεκριμένη ημέρα διοργάνωσαν τις παρακάτω δράσεις:

  • Για το διάστημα από 01/03 έως 15/03 θα μεταδίδεται από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κεφαλονιάς το σποτ του Κέντρου μας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας. Η ραδιοφωνική παραγωγός Αφροδίτη Σημίτη μας δανείζει την φωνή της  και το spot αποτελεί κάλεσμα για όλες τις γυναίκες, που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας ήκαι πολλαπλές διακρίσεις.
  • Στις 8 Μαρτίου στις 18:30 έμπροσθεν του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θα συμμετάσχει μαζί με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αργοστολίου στη δράση που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου με το κίνημα Strong me υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί από τα στελέχη των δομών δράση streetwork με σκοπό την ενημέρωση & την  ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για θέματα έμφυλης βίας.

Με το μήνυμα «δεν είσαι (η) μόνη – δεν είσαι μόνη» ενθαρρύνουμε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, που υφίστανται έμφυλη βία ή και πολλαπλές διακρίσεις, να σπάσουν τη σιωπή τους και να δείξουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας, διαμορφώνοντας μια σύγχρονη, ανοιχτή κοινωνία,  όπου η ισότητα των φύλων γίνεται πράξη.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται