ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ενημέρωση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς από τον Διοικητή του, Δημήτρη Μαρτίνη

spot_img

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Στα πλαίσια των δράσεων για την Υγεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Λευτέρης Κρητικός και ο Γραμματέας της Τ.Ο. Αργοστολίου, Χρήστος Θεοδωρακάτος ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριο Μαρτίνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο σε ελλείψεις προσωπικού (υποστελέχωση του σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) αλλά και για την ανάγκη να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου και τη προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.

Τα βασικότερα σημεία της συζήτησης ήταν:

► Η αναγκαιότητα λειτουργίας του προγράμματος ελέγχου μαστών “Φώφη Γεννηματά” στο Νοσοκομείο μας που προβλέπει δωρεάν έλεγχο μαστών σε όλες τις γυναίκες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 50 – 69 ετών. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει εξειδικευμένος Ακτινοδιαγνώστης προκειμένου να πραγματοποιηθούν σήμερα αναλογικές μαστογραφίες στο Νοσοκομείο. Σημαντική θα ήταν για να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου και για τη μεγαλύτερη ακρίβεια στη διάγνωση, η απόκτηση ψηφιακού μαστογράφου μέσω Προγράμματος ΕΣΠΑ, όπως συνέβη πρόσφατα στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

► Η ιατρική στελέχωση του Νοσοκομείου για την οποία έχουν γίνει θετικά βήματα όπως η πρόσληψη 2ου Πνευμονολόγου, 2ου Αναισθησιολόγου, 2ου Ακτινοδιαγνώστη, αλλά παραμένει μόλις ένας μόνιμος Παθολόγος. Ανοίγεται επίσης η προοπτική λειτουργίας της Ψυχιατρικής Μονάδας του Νοσοκομείου με τη προκήρυξη δύο θέσεων Ψυχιάτρων. Επιβεβλημένη δε η οικονομική στήριξη των υγειονομικών στους οποίους η Κυβέρνηση μοίρασε μόνο χειροκροτήματα… Σημαντικό παράλληλα, να παραμείνει το επικουρικό προσωπικό (νοσηλευτικό και διοικητικό) που προσελήφθη την περίοδο της πανδημίας και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Περαιτέρω, επιβάλλεται η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ένα επιπλέον Ασθενοφόρο με τις θέσεις των τραυματιοφορέων να μπορούν να λάβουν απόφοιτοι του Δ.Ι.Ε.Κ. του Νοσοκομείου.

► Το κτιριακό ζήτημα που παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα για ένταξη μελετών στο ΕΣΠΑ ελάχιστα έχει προχωρήσει. Άλλωστε αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί η κ. Ρόδη Κράτσα έχει το χαμηλότερο ποσοστό στην Ελλάδα μεταξύ των Περιφερειαρχών, όσον αφορά την ικανοποίηση των πολιτών για το “έργο” της. Παρουσιάζεται όμως η δυνατότητα ανακαίνισης του Νοσοκομείου με σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης που δε θα πρέπει να χαθεί για το τόπο μας.

Η Πατρίδα μας και τα Νησιά μας έχουν ανάγκη από ένα δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο, αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο. Ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό, που θα σπάει τις ανισότητες και θα καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας. Ένα ΕΣΥ όπως το οραματίστηκε ο Γιώργος Γεννηματάς και για την ενίσχυση του οποίου αγωνίστηκε η Φώφη Γεννηματά, ένα ΕΣΥ το οποίο πάντοτε θα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών πρωτοβουλιών που λαμβάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής.

ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img