Παρέμβαση Παναγή Καππάτου στη Βουλή για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Προστασίας των Παιδιών

spot_img

Παρέμβαση Καππάτου στη Βουλή για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Προστασίας των Παιδιών

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έλαβε χώρα τη Τετάρτη 02/11 στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων  η συζήτηση σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

Σε βάθος πενταετίας, το Σχέδιο περιλαμβάνει τρεις κεντρικούς άξονες:

Την αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών, τη μετρήσιμη ποσοτική μείωση των κρουσμάτων καθώς  και την αύξηση της αναφοράς τους στις αρμόδιες αρχές, ώστε εκείνα να διερευνηθούν, να διωχθούν οι δράστες και να προστατευτούν τα θύματα.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης εισάγει 11 νέες πολιτικές στο πλαίσιο των οποίων εξειδικεύονται μια σειρά μέτρων για τη θεσμική εναρμόνιση της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών παιδικής προστασίας κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Σχεδίου που η Προεδρία της Κυβέρνησης έχει επεξεργαστεί, έλαβα το λόγο συγχαίροντας τη συνάδελφο Έλενα Ράπτη που ως επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης εργάστηκε συστηματικά και αθόρυβα.

Στην εισήγησή μου τόνισα ότι η επιτυχία του Σχεδίου είναι «επιτυχία εθνική»  επισημαίνοντας πως «καμία θεσμική λειτουργία, καμία μέτρηση αποτελεσμάτων και ουδείς αρμόδιος φορέας μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα, όταν δεν φέρνουν στο επίκεντρο το παιδί και τις ανάγκες του».

Μπορείτε να βρείτε συνολικά τη παρέμβασή μου στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://bit.ly/3fw1DWZ

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται