Παναγής Καππάτος: Μήνυμα για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

spot_img

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν το στόχο τους! Σε όσους και όσες κατάφεραν την εισαγωγή τους σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Καλή πρόοδο και επιτυχία στο νέο μονοπάτι που θα ακολουθήσετε στη ζωή σας.  Ευχαριστούμε τους γονείς τους, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας που στήριξαν τα παιδιά σε αυτή την προσπάθεια.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Για τα παιδιά που δεν πέτυχαν το στόχο που είχαν θέσει, να θυμάστε ότι η επίτευξη ενός στόχου πολύ σπάνια είναι μια συνεχής ανοδική πορεία. Πίσω από κάθε επιτυχία κρύβονται απογοητεύσεις και αποτυχίες που πρέπει να μας κάνουν σοφότερους και πιο δυνατούς. Συνεχίστε την προσπάθεια. Στην εποχή μας εξάλλου η αγορά εργασίας μετασχηματίζεται ταχύτατα. Αγαπητά παιδιά δεν πρέπει να νιώθετε ότι στα 18 έτη σας έτη έχετε υποχρέωση να διαλέξετε οριστικά την επαγγελματική σας πορεία.

Φέτος, για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις Εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας από τα τέλη Ιουλίου αντί για τέλη Αυγούστου. Αυτή η κίνηση δείχνει σεβασμό στις προσπάθειες των οικογενειών και τους δίνει τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμάσουν το ξεκίνημα της νέας πορείας των παιδιών.

Μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού πολλά παιδιά πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για τα οποία υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους που εργάζονται και προσπαθούν ώστε τα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κεφαλονιά να παραμένουν ελκυστικά για τους υποψηφίους και να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους, σε ένα περιβάλλον με πάρα πολλές επιλογές.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img