Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς για την Παγκόσμια ημέρα Ναυτικών, 25 Ιουνίου

spot_img

«Παγκόσμια ημέρα Ναυτικών» , 25 Ιουνίου

     Καθιερώθηκε  από τον Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Οργανισμό (Ι.Μ.Ο.),σαν αναγνώριση της πολύμορφης προσφοράς στην παγκόσμια κοινότητα των δύο εκατομμυρίων ναυτικών της, πριν 11 χρόνια.

     Την ίδια περίπου εποχή που ξεκίνησε, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα, ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας. Αποτέλεσμα / κατάληξη της αδιαφορίας και ανικανότητας αυτών που τους ανέθεσαν την διαχείριση και επίλυση των όποιων προβλημάτων των ναυτικών. Ανικανότητα που φτάνει στο σημείο να μην μπορούν να κρατήσουν κι’ότι τους δωρίζουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ στην Κεφαλονιά η περίπτωση του κτιρίου του Οίκου Ναύτη, δωρεά της Οικογένειας Βεργωτή , που τότε περίπου εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα να επιστρέφεται στους δωρητές σύμφωνα με σχετικό όρο κι’αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις των δύο τελευταίων προέδρων του Οίκου Ναύτη, ότι «ανατριχιάζουν» και μόνο στην σκέψη πως επί των ημερών τους ο Ο.Ν. θα χάσει κάποιο περιουσιακό  του στοιχείο και γιαυτό θα φροντίσουν να επαναλειτουργήσει όπως παλιά.

     Σαν Σύλλογος των ναυτικών του νησιού μας καλούμε όλους τους τοπικούς διοικητικούς φορείς, Βουλευτή, Περιφέρεια, Δήμο να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

     Θεωρούμε τις « παγκόσμιες ημέρες» και τις παρόμοιες μεγαλοστομίες κούφια λόγια, αν δεν συνοδεύονται από απτές αποδείξεις ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται αυτήν την πολύμορφη προσφορά των ναυτικών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται