Ο απόδημος ελληνισμός της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης στα πέρατα του κόσμου (ηχητικό)

spot_img

Ακούστε την εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή | 21.12.2022 16:00

Ο κεφαλλονίτης καθηγητής Πανεπιστημίου Νικόλας Φαραντούρης, ήταν καλεσμένος στη Φωνή της Ελλάδας στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στις 16:00.

Ο κ. Φαραντούρης μίλησε για τον απόδημο ελληνισμό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, τους σύγχρονους απόγονους του Οδυσσέα στα πέρατα του κόσμου. Μια διαφορετική συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας ο Νικόλας Φαραντούρης απήγγειλε ποιήματα από τις προσωπικές του ποιητικές συλλογές, αλλά και τραγούδια της Μαρίας Φαραντούρη, μιας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες με διεθνή απήχηση.

Ο κ. Φαραντούρης είναι καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντής του διεθνούς μεταπτυχιακού MSc in Energy Strategy, Law & Economics στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα σε υποθέσεις ευρωπαϊκού δικαίου, ενέργειας, ανταγωνισμού, τραπεζικού δικαίου και μεταφορών. Έχει διατελέσει μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, Διευθυντής Νομικών υπηρεσιών, Νομικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΠΑ A.E. και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Πανεπιστημιακών Ευρωπαϊκών Σπουδών. Το 2016-2019 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης 45 ενεργειακών εταιρειών EUROGAS. Είναι Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει 12 βιβλία και μονογραφίες και τρεις ποιητικές συλλογές. Το τελευταίο βιβλίο του Νικόλα Φαραντούρη “Η Ενεργειακή Κρίση στην Ελλάδα” κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται