Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει για μια ακόμη φορά τους επαγγελματίες σε Κεφαλονιά & Ιθάκη

spot_img

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει για μια ακόμη φορά τους επαγγελματίες των νησιών μας

Κατάφωρη αδικία σε βάρος των επαγγελματιών των νησιών μας συνιστά η 5η τροποποίηση (ΑΔΑ: 6ΑΜΤ46ΜΤΛΡ-ΧΓΧ) της υπ’ αριθμόν Α.Π. 4855/31.8.2022 Απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων για το  πρόγραμμα «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές», με αποτέλεσμα οι περισσότερες επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς κι Ιθάκης να εξαιρεθούν.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που αιτήθηκαν οικονομικής βοήθειας βάσει της προηγούμενης απόφασης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις αφήνει εκτός, αφού  άλλαξε κατά την προσφιλή της τακτική τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης του Προγράμματος ΕΣΠΑ και τις κόβει,  παρότι ξοδεύτηκαν για να μπουν  στην διαδικασία αιτήσεων κι είχαν ενταχθεί σε πρώτη φάση.

Πέρα όμως από τον ΙΑΝΟ, καταστροφές είχαμε στα νησιά μας και από την κακοκαιρία ΜΠΑΛΛΟΣ το 2021, που δεν ήταν ούτε στο τραπέζι των συζητήσεων όταν καθορίζονταν οι παραπάνω δράσεις.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Κατά τα άλλα, καταιγισμός δελτίων τύπων και ανακοινώσεων για τα εκατομμύρια που δήθεν κατακλύζουν τα νησιά μας, την ώρα που η Ν.Δ συνεχίζει το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα κι ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης, εξασφαλίζει  4,2 εκατ. ευρώ στον βουλευτή του κ. Μητσοτάκη, Κώστα Μαραβέγια, για να χρηματοδοτήσει την υπό σύσταση εταιρεία της συζύγου του  με κεφάλαιο μόλις  5.000 ευρώ.

Προφανώς, η κ. Τόπα–Μαραβέγια  θα ήταν πιο λεπτομερής στην αίτηση της και θα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες των νησιών μας.

Όλα αυτά επίσης,  την ώρα που οι επιχειρήσεις βουλιάζουν στα χρέη αποκλεισμένες από κάθε χρηματοδότηση και τα νοικοκυριά στερούνται τα απαραίτητα λόγω ακρίβειας.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά, μόνο για τα δικά τους παιδιά  και τους κολλητούς ενώ οι υπόλοιποι αποκλείονται με αστείες δικαιολογίες και πετιούνται έξω σαν την τρίχα από το ζυμάρι.

Αργοστόλι 6 Οκτωβρίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img