Μία όμορφη βραδιά στο Άλσος Λαυράγκα της Κεφαλονιάς (εικόνες)

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

“Διονύσης Λαυράγκας” ένα όνομα, μια αξία πολιτιστική που ταξίδεψε πέρα από τα σύνορα όχι μόνο της Κεφαλονιάς αλλά και της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσφοράς του Επτανησιακού Πολιτισμού στην Μητέρα Πατρίδα, ο Διονύσης Λαυράγκας ανήκει στην λεγόμενη Επτανησιακή Μουσική Σχολή και θεωρείται ο θεμελιωτής του Ελληνικού μελοδράματος.

Το σπάνιο ταλέντο του στη μουσική έγινε αντιληπτό από τον δάσκαλο του, Νικόλαο Μεταξά – Τζανή σε πολύ νεαρή ηλικία, από έφηβος ήταν εξαιρετικά δημιουργικός, H Ιταλία και η Γαλλία, έπαιξαν καθοριστικούς σταθμούς στην εξέλιξη με αποτέλεσμα την αναγνώρισή του με την απονομή του Αριστείου Γραμμάτων και Τεχνών.

Δυστυχώς, πολλά έργα του χάθηκαν όταν το πατρικό του σπίτι στο Αργοστόλι, σωστό μουσείο μουσικής, καταστράφηκε στους σεισμούς του 1953. Χάρη στην κόρη του κ. Διδώ Λαυράγκα – Κρητικού, η οποία με περίσσια αγάπη και φροντίδα, κατάφερε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος από τις σωζόμενες συνθέσεις του, γινόμαστε κοινωνοί του διαχρονικού, μουσικού έργο του.

Η σημερινή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα, παρά μόνο στη έστω και με αυτό τον τρόπο σωζόμενη θερινή κατοικία του, στην οποία πέρασε ένα μεγάλο μέρος από τη ζωή του.

Είναι Τιμή μας αλλά και ιδιαίτερη Ευθύνη, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ότι είμαστε κύριοι του χώρου, που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο. Θέληση μας, είναι να αποτελέσει ζωντανή πολιτιστική οντότητα που θα εμπνεύσει την νεολαία και θα γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό την παγκόσμια πολιτιστική αξία του Διονυσίου Λαυράγκα.

κ. Μπεκατώρου η παρουσία σας σήμερα εδώ, προκαλεί συγκίνηση και προσκαλεί όλους μας να φανούμε αντάξιοι της προσφοράς του Διονυσίου Λαυράγκα στον Επτανησιακό Πολιτισμό.

Ευελπιστούμε την επόμενη φορά που θα ανταμώσουμε εδώ, να είναι ένας χώρος αντιπροσωπευτικός της σημαντικότατης μορφής του παππού Σας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται