Γ. Τσακίρης και Χρ. Τριαντόπουλος: Στοχευμένη στήριξη επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Κοινό δελτίο τύπου του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστου Τριαντόπουλου και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη 

Γ. Τσακίρης και Χρ. Τριαντόπουλος: Στοχευμένη στήριξη επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Σε συνέχεια των μέτρων στήριξης που έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι τώρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη εξαιτίας του πλήγματος που δέχτηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», ενεργοποιείται και ένα στοχευμένο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, για τις οποίες το έργο των αυτοψιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί, επομένως δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο σχήμα της κρατικής αρωγής για την επιχορήγηση επιχειρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή έρχεται κατόπιν σχετικής συνεργασίας με τους τοπικούς παράγοντες του νησιού.

Ως εκ τούτου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής (ΚΕΚΑ), αξιοποιείται η επέκταση της υλοποίησης της Δράσης «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), εντάσσοντας στην περίμετρο των δικαιούχων επιχειρήσεων μόνο τις επιχειρήσεις των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης που δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς της κρατικής αρωγής από το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω μη ολοκλήρωσης των απαραίτητων αυτοψιών. Τα στοιχεία των δικαιούχων επιχειρήσεων θα πιστοποιηθούν με έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Προέδρου της ΚΕΚΑ, Υφυπουργού κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, προς τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη.

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img