Ένταξη του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς – Ιθάκης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Για την ένταξη του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO

H ένταξη του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης στο Παγκόσμιο Δικτύο Γεωπάρκων της UNESCO αποτελεί μια σπουδαία εξέλιξη για το μέλλον των νησιών μας και μια δικαίωση για τους ανθρώπους που εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία. Έχουν την ευγνωμοσύνη όλων των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων στον τόπο μας και παντού στον κόσμο.

Το Γεωπάρκο μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό στοιχείο της τοπικής ταυτότητας του σύγχρονου Κεφαλονίτη και Ιθακησίου, καθώς αναδεικνύει πολλά στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυτότητά μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Το Γεωπάρκο αποτελεί ένα πλαίσιο στο οποίο ο μοναδικός γεωλογικός πλούτος των νησιών μας, συνδέεται με τους ανθρώπους μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά και το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον σε ξηρά και θάλασσα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αυτή η εξέλιξη είναι μια ευκαιρία, αλλά και μεγάλη ευθύνη για όλους μας.  Τα Γεωπάρκα της UNESCO οφείλουν να πληρούν κριτήρια ποιότητας και προσφερόμενων υπηρεσιών και να αξιολογούνται κάθε τέσσερα χρόνια μέσα από ένα αυστηρό πρωτόκολλο.

Το Γεωπάρκο μπορεί να μετουσιωθεί σε ευκαιρία παγκόσμιας προβολής των νησιών μας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, αρκεί όλοι να γίνουμε συμμέτοχοι στην προστασία της μοναδικότητας του φυσικού πλούτου της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και στην εμπέδωση μιας οικονομικής ανάπτυξης με βιώσιμα χαρακτηριστικά.

Εκφράζω θερμά συγχαρητήρια:

  • Για τον αγώνα που έδωσαν τα τελευταία χρόνια στο προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στον καθηγητή κ. Δρακάτο και στον κ. Ξανθάκη, στον οποίο εύχομαι δημόσια καλή επιτυχία ως αναπληρωτή προϊστάμενο της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του ΟΦΥΠΕΚΑ
  • Στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών μας
  • Στους φορείς και τους πολίτες που στήριξαν την προσπάθεια

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και της δημιουργίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, έχουν την ευκαιρία να χρηματοδοτήσουν, για πρώτη φορά σε μεγάλη κλίμακα, ουσιαστικές δράσεις προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος. Έχουμε ταυτόχρονα την τύχη, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να δραστηριοποιούνται εθελοντικά για την προστασία και ανάδειξη του τόπου μας με διάφορους τρόπους. Είμαι βέβαιος ότι η επιτυχία του Γεωπάρκου θα δώσει το κίνητρο σε περισσότερους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας να δραστηριοποιηθούν.

Παναγής ΚαππάτοςΒουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img