Δυο λόγια μνήμης στον μακαριστό ιερέα Κωνσταντίνο Γερ. Κουμάτο (εικόνες)

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

 Δυο λόγια  μνήμης στον μακαριστό

 ιερέα Κωνσταντίνο  Γερ. Κουμάτο

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Ο  μακαριστός π. Κωνσταντίνος Κουμάτος υπηρέτησε τόσο το ψαλτήρι όσο και το ιερό σχήμα της ιεροσύνης με ευλάβεια και ταπεινότητα, έχοντας την παρακαταθήκη του πατρός του, ιερέα Γεράσιμου Κουμάτου.

Πορεύτηκε σιωπηλά στο έργο που προστάζει ο Ουρανός του Τριαδικού Θεού μας και με τον επίσης αδελφό του ιερέα Χαράλαμπο Κουμάτο, διακόνησαν πλήθος ενορίες και ναούς του νησιού μας, ιδίως στην περιοχή της Θηνιάς. (Παναγία στον Αγκώνα, Υπαπαντή Ζόλων…)

 Ως λειτουργός του Υψίστου, ήταν προσεκτικός, παλαιός με αυστηρές αρχές στους τρόπους πάνω στα λειτουργικά του καθήκοντα, άψογος στις επαφές του με τους πιστούς της κάθε ενορίας που υπηρέτησε και πλήρως ενημερωτικός στα «γραμματειακά κοινά», καθώς και δοτικός από καρδιάς με πολλή αγάπη.

Στη μνήμη του αφιερώνεται το πόνημα του σπουδαίου μας ιστοριοδίφη Ηλία Αγγέλου Τσιτσέλη, στο οποίο μας ενημερώνει το πώς γίνονταν οι κηδείες των ιερέων στους περασμένους αιώνες στην Κεφαλονιά μας.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται