ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αφήνει απλήρωτους τους επικουρικούς στο Νοσοκομείο μας εν μέσω πανδημίας

spot_img

Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΑΦΗΝΕΙ  ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ

  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ  ΕΝ  ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Έχουμε κλείσει ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας.  Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη  έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, που για αυτό φταίνε οι ‘ανέμελοι’ και συνωστιζόμενοι πολίτες και τις τελευταίες μέρες ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελληνική κοινωνία είναι πλέον κουρασμένη από τα απανωτά lockdown φυσαρμόνικα, σε απόγνωση και με διαλυμένη ψυχολογία με  τα νοικοκυριά  και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης.   

Είναι πρωτοφανής η καταπάτηση  των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η αστυνομική βία και καταστολή, οι αποκαλύψεις  σκανδάλων των εκτός λίστας εμβολιασμών , η διάθεση εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ, το όργιο των αντιδημοκρατικών νομοσχεδίων και νομοθετικών ρυθμίσεων, οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών του δημοσίου σε ημετέρους κ.λ.π…. μακρύς είναι δυστυχώς ο κατάλογος.

Και στα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της. Δεν διστάζει να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους προσφέρει στους ιδιώτες αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς στην τύχη τους.

 Στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς η λειτουργία του έχει φτάσει στα όρια της με τους εργαζόμενους στα όρια των αντοχών τους. Και παρόλα αυτά:

*Οι 70 εργαζόμενοι επικουρικοί μένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσο θέμα επιβίωσης αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες τους.( ενοίκια , λογαριασμοί , διαβίωση κτλ). Πολλοί από αυτούς είναι από άλλες περιοχές εκτός Κεφαλονιάς και υπάρχει ο κίνδυνος να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους  . Αυτό προφανώς σημαίνει ότι στο ήδη υπάρχων κρίσιμο πρόβλημα έλλειψης υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου θα έρθει να προστεθεί και η αποδυνάμωσή του σε επικουρικό προσωπικό. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση πληρωμή  των δεδουλευμένων τους και η κανονική καταβολή των μισθών όλων για  τους επόμενους μήνες.

*Οι επικουρικοί και οι αγροτικοί γιατροί, από τον ΙΟΥΝΙΟ 2020 έχουν να λάβουν το επίδομα των 300 Ευρώ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, γιατί μάλλον η κ. ΚΡΑΤΣΑ το θεωρεί άνευ ουσίας. Αυτό το επίδομα  είχε θεσμοθετηθεί από την Περιφερειακή Αρχή του Θόδωρου Γαλιατσάτου, ως ένα επιπλέον κίνητρο και έξτρα βοήθημα   για τους νέους γιατρούς που αποδέχονται να υπηρετήσουν στα νησιά μας. 

    Να σταματήσει επιτέλους η σπατάλη του Δημόσιου χρήματος  σε ημέτερους και παραμάγαζα και να στηριχτούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία με την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

 ‘Αμεσα η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε:

 -Μόνιμες προσλήψεις γιατρών με ισχυρά κίνητρα, οικονομικά και εξέλιξης.

-Μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού.

-Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ με εξειδικευμένο προσωπικό, ακόμη και έσχατη λύση των στρατιωτικών γιατρών.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών κι επιστροφή του νοσηλευτικού προσωπικού στο καθεστώς των βαρέων κι ανθυγιεινών.

– Άμεση Ενίσχυση  από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον εξοπλισμό και την συντήρηση των νοσοκομείων και των Κ.Υ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

-Αυτόματη προκήρυξη όλων των κενών θέσεων στο ΕΣΥ.

Αργοστόλι 15/3/2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ-Τμήμα Υγείας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται