ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε μειωμένο Φ.Π.Α στα νησιά του Ιονίου & επαναφορά του Μεταφορικού Ισοδύναμου

spot_img

Απαιτούμε μειωμένο Φ.Π.Α στα νησιά μας όπως σε εκείνα του Αιγαίου κι επαναφορά του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Με μια απόφαση–σταθμό το ECOFIN  ανοίγει τον δρόμο για τη μείωση του Φ.Π.Α αλλά δυστυχώς  η κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας   αφήνει απ’έξω τα νησιά του Ιονίου  διότι προφανώς οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι των  Νησιών μας ζουν σε άλλη χώρα και δεν πλήττονται από την διαρκώς κλιμακούμενη οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση.

Η Πρόταση της οδηγίας του ECOFIN  βασίστηκε σε ενέργειες και  προσπάθειες κατοχύρωσης  από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το  2018.

Ειδικά τώρα, που οι επιχειρήσεις και οι πολίτες της Νησιωτικής Ελλάδας ταλανίζονται από το ανεξέλεγκτο κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια, τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και τα καύσιμα σε συνάρτηση με τις   επιπτώσεις της πανδημίας στον Τουρισμό,  η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου  και του Ιονίου, μαζί με το Μεταφορικό Ισοδύναμο μπορεί να δώσει σημαντική ανάσα.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα εμβληματικό μέτρο, που τέθηκε σε ισχύ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έδινε ανάσα στους νησιώτες, εξισορροπούσε τις αυξημένες τιμές λόγω θαλασσίων μεταφορών, ενίσχυε την νησιωτική οικονομία και στήριζε τους κατοίκους. Στην παρούσα συγκυρία που βιώνουμε, θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό εργαλείο στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και κατοίκων, με δεδομένο το κύμα ακρίβειας, αν η Κυβέρνηση δεν επιδείκνυε μια ακατανόητη αλλεργία σε οτιδήποτε έχει θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, εδώ και τουλάχιστον 7 μήνες δεν έχει καταβληθεί καμία πληρωμή σε πολίτες και επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λειτουργίας του Μεταφορικού Ισοδύναμου, καθιστώντας ουσιαστικά το μέτρο ανενεργό και γεννώντας μας υποψίες για υπονόμευση του μέτρου έως και πιθανή κατάργησή του.

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κεφαλονιάς- Ιθάκης μετά από πρόσκληση του Προέδρου Νικόλα Βαλλιανάτου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου παρευρέθηκε  στην συνεδρίαση της Δευτέρας 20/12/2021 όπου ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ συμπορεύεται με τους παραγωγικούς φορείς των νησιών μας,  για να καταφέρουμε να πετύχουμε όλοι μαζί τη μείωση του Φ.Π.Α και στο Ιόνιο και την  επαναφορά του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε κανονική λειτουργία, με τακτικές και συνεπείς πληρωμές στα εισιτήρια των κατοίκων και στις μεταφορές των επιχειρήσεων.

Αργοστόλι 29 Δεκεμβρίου 2021

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται