Σταύρος Σπαθής: Ζητάμε παράταση υποβολής αιτημάτων επιδότησης παγίων δαπανών επιχειρήσεων

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

Αργοστόλι, 01/06/2021

Αρ. Πρωτ.:447

ΠΡΟΣ:  

  • Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • Υφυπουργό Οικονομικών, κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο

Θέμα: Παράταση υποβολής αιτήματος επιδότησης παγίων δαπανών

Αξιότιμοι κύριοι,

Έντονη σύγχυση έχει προκληθεί σε επαγγελματίες και φοροτεχνικούς με την απόφαση  ΓΔΟΥ 504/2021 σχετικά με τη διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά τους μήνες Απρίλιο ως και Δεκέμβριο 2020.

Σύμφωνα με την απόφαση προκειμένου μια επιχείρηση να μπορεί να ενταχθεί στο μέτρο στήριξης θα πρέπει να έχει υποβληθεί η δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2020( έστω και αν αφορά μόνο το Ε3)  μέχρι και 17/06/2021. Η προθεσμία αυτή είναι ασφυκτική για τους φοροτεχνικούς που καλούνται μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες να υποβάλλουν ένα τεράστιο όγκο δηλώσεων, ενώ παράλληλα πρέπει να ανταποκρίνονται στις καθημερινές υποχρεώσεις τήρησης λογιστικών βιβλίων, προσλήψεις, αναστολές, και όσα νέα δεδομένα έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.

Κρίνουμε σκόπιμο είτε να τροποποιηθεί η απόφαση ως προς την ημερομηνία με παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου, είτε στις προϋποθέσεις να μην περιλαμβάνεται η υποβολή του Ε3 του οικονομικού έτους 2020, καθώς οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το μέτρο στήριξης.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο αίτημα μας άμεσα, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες επαγγελματίες να επιδοτηθούν και κατ’επέκταση να στηρίξουν την αγορά εργασίας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται