Στ. Σπαθής: Νέο αίτημα αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων Κεφαλονιάς & Ιθάκης

spot_img

  ΘΕΜΑ: ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ 16523/12-02-2021 επιστολής μας, με θέμα την άμεση αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών δομών στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, δια της σημερινής μας επιστολής αιτούμεθα εκ νέου την ανάγκη λήψης της απόφασης αυτής.

Η αύξηση κρουσμάτων covid- 19 στα νησιά μας και η παρουσίαση κρουσμάτων στις σχολικές δομές, η  έξαρση της εποχικής γρίπης, καθώς και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, καθιστούν το κλείσιμο των σχολείων επιβεβλημένο μέτρο πρόληψης. Στόχος όλων μας είναι η αποφυγή δυσμενών συνεπειών στην δημόσια υγεία των νησιών μας. Τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης δεν διαθέτουν ΜΕΘ και σε περίπτωση ανάγκης οι ασθενείς μεταφέρονται σε μεγαλύτερες πόλεις, εάν και εφόσον  υπάρξει διαθεσιμότητα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι, υπερ της απόφασης αναστολής λειτουργίας των σχολείων, έχουν τοποθετηθεί Διευθυντές σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας.

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, πολίτες, νοσηλευτικό προσωπικό και επαγγελματίες, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα ασφαλείας,  έχουν καταβάλει  γιγάντιες προσπάθειες να παραμείνουν τα νησιά μας «πράσινα».

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες και παρακαλούμε όπως, μας απαντήσετε άμεσα για την πρόθεση και την απόφασή σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img