Στ. Σπαθής: Η Κεφαλονιά & η Ιθάκη παραμένουν πράσινες περιοχές & πρέπει να εξαιρεθούν ως προς το κλείσιμο των καταστημάτων

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σταύρος Σπαθής προς Υπουργό Ανάπτυξης: «Το κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων ίσως να είναι αποδεκτό να  εφαρμοστεί στις «κίτρινες» και τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη παραμένουν «πράσινες» και θα πρέπει να έχουν διαφορετική μεταχείριση στην παρούσα  χρονική στιγμή».

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης,κ. Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, με σκοπό την αποφυγή ενδεχόμενου περιορισμού της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, δίνοντας έμφαση στο να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα για όλες τις περιοχές της χώρας, ενόψει των εξελίξεων για την πορεία της πανδημίας. Μεταξύ  άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα


Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία την πιθανότητα να περιοριστεί ή και να αρθεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, που μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές των δύο lockdown και μίας δύσκολης ενδιάμεσης περιόδου.

Υπάρχουν περιοχές της χώρας μας όπου οι κάτοικοί τους στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ακολουθώντας κατά γράμμα τις προτροπές της Κυβέρνησης, αλλά και της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και κατάφεραν  να περάσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας σχεδόν αλώβητες. Μια από αυτές τις περιοχές είναι και ο νομός Κεφαλληνίας-Ιθάκης, που ήταν και παραμένει «πράσινος» με μηδενικό φορτίο του κορωνοϊού. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν να καταβάλουν δύσκολο αγώνα για να παραμείνουν σε λειτουργία. Τις τελευταίες  δύο εβδομάδες ξεκίνησαν πάλι σταδιακά  να δραστηριοποιούνται  τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

 Στο άκουσμα της είδησης ότι η Κυβέρνηση προτίθεται είτε να κλείσει τα εμπορικά καταστήματα είτε να επιστρέψει το  click away, η αναστάτωση που προκλήθηκε στα μέλη του Επιμελητηρίου μας, ήταν μεγάλη. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης εκφράζει την έντονη αντίδρασή του σε αυτή τη πιθανότητα και απευθύνεται σε εσάς και το Υπουργείο σας, προκειμένου να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν  πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση. Τα «πράσινα» νησιά μας, Κεφαλονιά και Ιθάκη, δεν αντέχουν άλλο. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση. Η απόφασή σας για επιστροφή στο μερικό άνοιγμα ή το κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων ίσως να είναι αποδεκτό να  εφαρμοστεί στις «κίτρινες» και τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη παραμένουν «πράσινες» και θα πρέπει να έχουν διαφορετική μεταχείριση στην παρούσα  χρονική στιγμή».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου,

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται