Σοβαρές ζημιές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κεφαλονιά – Αποζημιώσεις

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σοβαρές ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες και ελαιόδεντρα

προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κεφαλονιά

Άμεσες ενέργειες από την Περιφερειακή Αρχή 

για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών

Σοβαρές υπήρξαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στην αμπελουργία και στα ελαιόδεντρα από την σφοδρή καταιγίδα με έντονη χαλαζόπτωση που χτύπησε το μεγαλύτερο μέρος της Κεφαλονιάς η οποία έξι μήνες μετά τον ΙΑΝΟ ταλαιπωρείται εκ νέου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, ενημερωνόταν, από την πρώτη στιγμή, για την εξέλιξη του φαινομένου και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσο από τον Αντιπεριφέρειαρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, βρέθηκε άμεσα στην ζώνη Ρομπόλας και ακολούθως στην Κατωγή Παλικής όπου ενημερώθηκε για τις ζημιές τόσο από τους πληγέντες παραγωγούς οι οποίοι χτυπήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όσο και από τους οινοποιούς.

Στην συνεχεια επικοινώνησε με όλους τους Δημάρχους της Κεφαλονιάς για τον άμεσο συντονισμό των ενεργειων προς αντιμετώπιση των συνεπειων της χαλαζοπτωσης.

Ο κ. Κουρής ενημερωσε για το μεγεθος της καταστροφης τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο,  ο οποιος ανταποκριθηκε άμεσα και πληροφορησε τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου πως από την Δευτέρα 17 Μαϊου 2021 θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις αποζημίωσης όσων παραγωγών οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται