Ερωτήματα Στ. Σπαθή προς Στ. Τραυλό μετά την είδηση ότι η Κεφαλονιά είναι στο “κόκκινο” λόγω κρουσμάτων Κορονοϊού

spot_img

Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που δείχνουν ότι στην Περιφερειακή μας ενότητα υπάρχει μεγάλη διασπορά του covid-19  και την εφαρμογή σκληρότερων μέτρων, απευθυνόμαστε σε εσάς με αίσθημα ευθύνης για το θέμα των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ανακοινωθέντα, τα Λύκεια του νησιού θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ενώ τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια  θα λειτουργούν δια ζώσης.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις χθεσινές δηλώσεις στελεχών του ΓΝ Κεφαλονιάς,  όπου τόνισαν ότι όλες οι κλίνες για ασθενείς με  covid-19 είναι ήδη κατειλημένες,  και το γεγονός ότι στην Κεφαλονιά δεν υπάρχει εν λειτουργία δομή ΜΕΘ, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όποιος συμπολίτης μας νοσήσει θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στην Πάτρα, τον Πύργο ή τη Καλαμάτα για περίθαλψη.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού καθώς και την αποτροπή ταλαιπωρίας των ασθενών και των οικείων τους, αιτούμαστε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας. Όπως άλλωστε γνωρίζετε, υπάρχουν στο νησί μας πολλές οικογένειες που μέλη τους είναι μαθητές σε Λύκεια και Γυμνάσια ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να προστατεύονται λόγω μέτρων για τα Λύκεια, αλλά να εκτίθενται σε κίνδυνο μετάδοσης από τη δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων ή των άλλων βαθμίδων.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ΦΕΚ 534Β/2021 δεν αποσαφηνίζεται η λειτουργία ή μη των καταστημάτων τις Κυριακές όπως επίσης και το αν επιτρέπεται η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο εντός της ίδιας Περιφερειακής ενότητας.

Έχοντας πλήρη γνώση ότι τη στιγμή αυτή εσείς και οι υπάλληλοι σας πιέζεστε ιδιαίτερα για να προσφέρετε τα μέγιστα προς τον Πολίτη, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα μια άμεση και σαφή απάντηση στα ανωτέρω, προκειμένω να προβούμε σε ενημέρωση των μελών μας.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε βοήθεια και στήριξη.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img