Διάλογος Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με Προέδρους των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων της Κεφαλονιάς

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

με τους Προέδρους των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων της Κεφαλονιάς

Καθημερινότητα, ΦοΔΣΑ, υγεία, δασικοί χάρτες στην ατζέντα

  • Ενημερώθηκαν από την Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, για την προετοιμασία της μετάβασης στην σύγχρονη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Κεφαλονιά με την διαδικασία δημοπράτησης του νέου εργοστασίου και για τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται σε αυτό το πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και την σταδιακή, σταθερή μείωση του υπολείμματος της επεξεργασίας. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μετάβαση της Κεφαλονιάς, σε αυτή την νέα πραγματικότητα

Σημαντικά ζητήματα που άπτονται των υποδομών και της καθημερινότητας των κατοίκων της Κεφαλονιάς συζήτησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με τους Προέδρους των Κοινοτήτων των Δήμων Αργοστολίου, Σάμης και Ληξουρίου, μέσω τηλεδιασκέψεων, με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταυρου Τραυλού,  Οικονομικών & θεμάτων Πολιτισμού και μέλος του ΔΣ του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Κατερίνας Μοθωναίου, Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή και του Εντεταλμένου Συμβούλου με αρμοδιότητα την Διασυνδεσιμότητα και Επικοινωνία των Ιονίων Νήσων Δημήτρη Σπανού.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους Προέδρους των Κοινοτήτων Κεφαλονιάς για τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς όσον αφορά στα αναπτυξιακά σχέδια και στις δράσεις για την καθημερινότητα.

Αντάλλαξε απόψεις για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών του ΙΑΝΟΥ και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που γίνονται σε αντιπλημμυρικά έργα και την αποκατάσταση και συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου για την ολοένα και καλύτερη θωράκιση των περιοχών τους.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από την Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, η οποία συνοδεύεται από το μέλος του ΔΣ, Αντιπεριφερειάρχη Κατερίνα Μοθωναίου και τον  Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του διαβαθμιδικού περιφερειακού Φορέα, Θεόδωρο Κάρδαρη για την προετοιμασία της μετάβασης στην σύγχρονη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Κεφαλονιά με την διαδικασία δημοπράτησης του νέου εργοστασίου.

Eνημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται σε αυτό το πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και την σταδιακή, σταθερή μείωση του υπολείμματος της επεξεργασίας. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μετάβαση της Κεφαλονιάς, σε αυτή την νέα πραγματικότητα

Διάχυτος υπήρξε ο προβληματισμός για την εξάπλωση της πανδημίας του covid-19 και ζητήθηκε η ανάγκη για την διεξαγωγή ελέγχων στις πύλες εισόδου του νησιού, rapid test και περισσότερων εμβολιασμών για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στην Περιφερειάρχη ήταν και αυτό την ανάρτησης των δασικών χαρτών και τις αστοχίες που παρατηρούνται αναφορικά με τις ιδιοκτησίες και ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιών σχετικά με τα προβλήματα στα Ιόνια Νησιά.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται