Χρηματοδοτήσεις & ερευνητικό πρόγραμμα για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου & των ημιάγριων αλόγων

spot_img

01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρηματοδοτήσεις και ερευνητικό πρόγραμμα

για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

και των ημιάγριων αλόγων

Τηλεδιάσκεψη με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες 

του Υπ. Περιβάλλοντος με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή

Συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με αφορμή τη διαχείριση της αγέλης των αγρίων αλόγων του Αίνου που τα τελευταία χρόνια κατεβαίνουν στα πεδινά δημιουργώντας ζημιές στις καλλιέργειες, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή, κατα την διάρκεια της οποίας έγινε μια ολιστική ενημέρωση για τα προβλήματα που υφίστανται στη διαχείριση και τη βιωσιμότητα του Εθνικού Δρυμού της Κεφαλονιά.

Στην σύσκεψη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ευάγγελος Γκουντούφας, ο Διευθυντής Διαχείρισης Δασών, Παναγιώτης Δρούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός και ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης Αίνου Γιώργος Δρακάτος και Μιχαήλ Ξανθάκης.

Μεταξύ των αποτελεσμάτων που προέκυψαν κατα την διάρκεια της σύσκεψης εργασίας και υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος και δέσμευση υλοποίησης εκ μέρους του Υφυπουργου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά αναφέρονται τα ακόλουθα: 

  1. Επικαιροποίηση της μελέτης “Αποκατάσταση και αντικατάσταση της περίφραξης του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού του Αίνου Ν. Κεφαλονιάς” και χρηματοδότηση του έργου ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.500.000€ περίπου.
  1. Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μελέτης με τίτλο: “Μελέτη κοπής ξερών ελάτων και καθαρισμών δάσους κεφαλληνιακής Ελάτης Εθνικού Δρυμού Αίνου, Ν. Κεφαλληνίας” η οποία θα εκπονηθεί από την Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας και τη μετέπειτα χρηματοδότηση του καθαρισμού από τη ΣΑΕΠ Φυσικών Καταστροφών.
  1. Την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ερευνητικής πρότασης που έχει εκπονήσει ο Φορέας Διαχείρισης με τίτλο “Καινοτόμες προσεγγίσεις για διαχείριση και προστασία των ημιάγριών αλόγων του Αίνου – INNOVATEHORSE” προϋπολογισμού 387.000 €, η οποία θα λύσει το πρόβλημα της σύγκρουσης των ημιάγριων αλόγων του Αίνου με την τοπική κοινωνία της περιοχής του Ελειού – Πρόννων.

Την εκπόνηση μελέτης για την διαχείριση του “Πάρκου Κεραιών” και την απομάκρυνση παράνομων υποδομών στην θέση “Χιονίστρα” εντός του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Αίνου, η οποία αλλοιώνει το τοπίο του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img