Το Λιμενικό Κεφαλονιάς για την πυρκαγιά σε σκάφος στο Φισκάρδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος και βύθιση αυτού στο Φισκάρδο –Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στους Οθωνούς –Τραυματισμός επιβάτη σκάφους στην Πάτρα -Διακομιδή ασθενούς

             Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος «ISSOLAYA II» σημαίας Μάλτας  το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εντός του όρμου «ΕΥΡΕΤΗΣ» Φισκάρδου Κεφαλληνίας .

             Άμεσα, από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και προς παροχή συνδρομής έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικά σκάφη καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλληνίας, ενώ τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του φλεγόμενου σκάφους.

             Οι έξι (06) αλλοδαποί επιβάτες του  «ISSOLAYA II» επιβιβάστηκαν στο Θ/Γ  «NO WAY» σημαίας Μάλτας και μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους , στο λιμάνι Φισκάρδου.

             Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας έγιναν προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς με την συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά το ανωτέρω ιστιοφόρο βυθίστηκε.

             Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ παρατηρήθηκε μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή, αποκαΐδια και σεντινόνερα, η οποία όμως εγκλωβίστηκε εντός του πλωτού φράγματος και αντιμετωπίστηκε με χρήση αναλώσιμων υλικών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

             Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται