ΣΥΡΙΖΑ: Τα κρούσματα στα νησιά μας αυξάνονται καθημερινά & κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τύχη μας

spot_img

Τα κρούσματα στα νησιά μας αυξάνονται καθημερινά και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τύχη μας

Διαβάζουμε καθημερινά για τον αριθμό των κρουσμάτων που αυξάνεται ανησυχητικά στα νησιά μας αλλά δε διαπιστώνουμε την ίδια ανησυχία και από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, που αρκούνται μόνο σε δελτία τύπου και ανούσιες συνεντεύξεις.

Ιδιαίτερα όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τι ακριβώς έπραξε τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να μας βρει πιο έτοιμους το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

Έχουμε επανειλημμένα αναδείξει την πραγματικότητα με το Γενικό Νοσοκομείο, το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις επιλογές και την πολιτική της αποδυνάμωσε ακόμα περισσότερο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Έφυγαν πάρα πολλοί γιατροί μέσα σε διάστημα ενός χρόνου ενώ δεν ήρθε κανένας, παρά τις κάθε τρεις και λίγο εξαγγελίες του βουλευτή, γεγονός που συνεχώς καταγγέλλουν οι γιατροί και το σωματείο των εργαζομένων.

Ο κ. Καππάτος φρόντισε μάλιστα να χαρακτηριστεί το Νοσοκομείο άγονο μαζί με το Κέντρο Υγείας Ιθάκης διότι έτσι μας έλεγε θα στελεχωθεί γρηγορότερα αλλά δυστυχώς μας έμεινε μόνο ο ευτελής χαρακτηρισμός και τίποτα άλλο πέραν τούτου.

Η ΜΕΘ που μας έταζαν ότι θα λειτουργήσει με την ανάληψη της εξουσίας τους παραμένει ακόμα και σήμερα κλειστή, οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι τεράστιες και περισσότερες από ποτέ, οι νοσηλευτές που προσλήφθηκαν με σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν επαρκούν και ο πολυδιαφημιζόμενος μοριακός αναλυτής για την ταχεία ανίχνευση του κορωνοϊού, δε λειτουργεί λόγω έλλεψης αντιδραστηρίων για τα οποία, λένε, δεν υπάρχουν χρήματα(…), με αποτέλεσμα τα δείγματα να στέλνονται και πάλι στην Πάτρα και να καθυστερεί η διάγνωση.

Μέχρι και ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής σήκωσε τα χέρια ψηλά, παραιτήθηκε και σήμερα μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο λόγω του ιού, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη παραμένει ακέφαλο.

Αν οι κλινικές του Νοσοκομείου λειτουργούν και προσφέρουν υπηρεσίες αυτό γίνεται χάρη στο φιλότιμο και την αυτοθυσία των γιατρών και νοσηλευτών, που ξεπερνούν καθημερινά τα όρια τους για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.

Και μέσα σε όλο αυτό το χάλιδεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα τεστ που γίνονται αν γίνονται στον πληθυσμό, ώστε να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα και γενικά επικρατεί μια περίεργη έως και ύποπτη κατάσταση σε σχέση με τα πραγματικά θετικά κρούσματα στα νησιά μας.

Μας είπε ο βουλευτής σε συνέντευξη του για να δικαιολογηθεί, ότι η κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου «είναι μια παθογένεια δεκαετιών που δε διορθώνεται από την μια στιγμή στην άλλη» και συνιστά άμεση παραδοχή της πολιτικής που ακολούθησε η παράταξη του στα χρόνια που αναφέρεται.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάλι στην εξουσία πριν μια δεκαετία όταν άρχισε το ξήλωμα του ΕΣΥ, όταν έκλειναν νοσοκομεία πανηγυρικά κι έδιωχναν γιατρούς κι όταν αποδυνάμωσαν μαζί με τα άλλα και το δικό μας νοσηλευτικό ίδρυμα.

Δήλωσε ακόμα ο βουλευτής ότι «έχουμε πέσει πάνω στην πανδημία και είναι δυσεύρετοι οι γιατροί», αλλά ξέχασε να αναφέρει ότι για να έχεις γιατρούς πρέπει πρώτα να τους προσλάβεις και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε με το που βγήκε να ακυρώσει την προκήρυξη για 4.000 μόνιμους γιατρούς.

Συνειδητά επίσης δεν προχώρησε σε καμιά πρόσληψη απ’ τον περασμένο Μάρτιο αδιαφορώντας για την τύχη του κόσμου και σήμερα που τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, μετακινεί γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές, χρυσοπληρώνει τις δήθεν επιταγμένες ΜΕΘ ενώ στον προϋπολογισμό που ετοιμάζει μειώνει αντί να αυξήσει τις δαπάνες για την Υγεία.

Κι ο βουλευτής που αντιπροσωπεύει στα νησιά μας αυτήν την πολιτική, μας διαβεβαιώνει «ότι είναι ενήμερη και η 6η ΥΠΕ για να βρεθεί μία λύση» αλλά δεν αναφέρει ότι μιλάει για την ίδια υπηρεσία που έστειλε έγγραφο και ζητάει από το προσωπικό του Νοσοκομείου μας να πάει να βοηθήσει στην Θεσσαλονίκη μιας που κατά την άποψή τους, εδώ φαίνεται ότι περισσεύει.

Αναφερόμενος μάλιστα στην στελέχωση του είπε ότι είναι «ακόμα σε εξέλιξη διαγωνισμοί αλλά και κρίσεις», που από ό,τι φαίνεται θα τις ολοκληρώσουν αφού περάσει η πανδημία. μιας και τόσους μήνες δεν έκαναν τίποτα για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα που ήταν αναμενόμενο.

Κι αυτό το έκαναν όχι από ανικανότητα αλλά από επιλογή γιατί αυτή ακριβώς είναι η πολιτική και η φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας, που ενώ αθωώνει φοροφυγάδες και τραπεζίτες, χαρίζει δάνεια σε μεγαλο-οφειλέτες, εκατομμύρια σε κανάλια και μόλις προχθές στην ιδιωτικών συμφερόντων αεροπορική εταιρεία Aegean, αλλά δεν έχει να ενισχύσει το ΕΣΥ και να προσλάβει γιατρούς.

Έχετε αναλογιστεί πόσες ΜΕΘ εξοπλίζεις και πόσους γιατρούς πληρώνεις μόνο με τα 120 εκατομμύρια που η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας χάρισε στην Αegean;

Τέλος, μας είπε ο κ. Καππάτος ότι «η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου θα καλυφθεί με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, γεγονός εξαιρετικά θετικό και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα».

Να τον ενημερώσουμε όμως, ότι αυτό καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τοποθέτησε στα νοσοκομεία όχι δικούς του ανθρώπους, αλλά όσους είχαν τα κατάλληλα προσόντα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και το έκανε έγκαιρα παρότι δεν υπήρχε πανδημία.

Μέχρι να προκηρύξετε και να οριστικοποιήσετε τους διαγωνισμούς εκεί στη Νέα Δημοκρατία, θα έχετε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο στον αυτόματο, στην χειρότερη χρονική συγκυρία από την ίδρυση του και τους πολίτες των νησιών μας εκτεθειμένους σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα λίγα χρόνια που κυβέρνησε υπό τις ασφυκτικές δημοσιονομικές πιέσεις που δεχόταν χάρη στις δικές σας πολιτικές επιλογές, δεν πρόλαβε να κάνει πράξη όλα όσα χρειαζόταν το Νοσοκομείο μας αλλά δεν σας το παρέδωσε στο χάλι που το έχει η κυβέρνηση σας σήμερα, κύριε Καππάτε.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img